Publicats nous Reglaments DOP i IGP catalans
El Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) ha aprovat els nous Reglaments de les Denominacions d'Origen Protegides (DOP) Formatge de l'Alt Urgell i la Cerdanya, Mantega de l'Alt Urgell i la Cerdanya i Avellana de Reus, i de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Pollastre i Capó del Prat, i la relació de municipis que corresponen a les respectives zones de producció, elaboració i envasat.
Font: DAR
Aquests Reglaments es sumen als que ja n'hi ha aprovats, com són les IGPs Poma de Girona, Calçot de Valls o la Patata de Prades, entre d'altres. La principal novetat d'aquestes adaptacions rau en el canvi de personalitat jurídica dels consells reguladors que es constitueixen com a corporació de dret públic, i en el sistema de control i certificació.
DOP Avellana de Reus
La zona de producció, elaboració i envassament de la DOP Avellana de Reus comprèn tots els municipis de les comarques de l'Alt Camp, Baix camp, Conca de Barberà, Priorat, Tarragonès i Terra Alta. Les avellanes protegides corresponen a les llavors del fruit dels avellaners de l'espècie Corylus avellana L. i Corylus maxima Mill ¡ de les varietats negreta, pauetet, gironella, morella, i culplana.
DOPs Mantega i Formatge de l'Alt Urgell i la Cerdanya
La zona de producció de totes dues DOP, Formatge i Mantega, abasta les comarques de l'Alt Urgell i la Cerdanya, amb llet procedent exclusivament de vaca de la raça frisona. En l'alimentació bàsica d'aquesta raça estan molt presents els abundants prats i farratges d'aquestes valls, idonis per a la producció lletera.
IGP Pollastre i Capó del Prat
El territori de producció, elaboració i envasat d'aquesta marca la constitueixen els següents termes municipals del Baix Llobregat: Castelldefels, Cornellà de Llobregat, el Prat de Llobregat, Gavà, Sant Boi de Llobregat, Sant Climent de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Viladecans, i Santa Coloma de Cervelló. La carn d¿aquesta IGP, que prové de pollastres de la raça Prat, autòctona de la comarca, presenta una finor i una melositat característiques, i no té greixos excessius.
Informació relacionada
- ORDRE AAR/502/2009, de 18 de novembre, per la qual s'aprova el Reglament de la Denominació d'Origen Protegida Mantega de l'Alt Urgell i la Cerdanya
- Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural
- ORDRE AAR/500/2009, de 17 de novembre, per la qual s'aprova el Reglament de la Denominació d'Origen Protegida Avellana de Reus
- ORDRE AAR/523/2009, de 6 de novembre, per la qual s'aprova el Reglament de la Indicació Geogràfica Protegida Pollastre i Capó del Prat
- ORDRE AAR/518/2009, de 24 de novembre, per la qual s'aprova el Reglament de la Denominació d'Origen Protegida Formatge de l'Alt Urgell i la Cerdanya