PRODUCTES QUALITAT | 09/12/2009  Ruralcat

Publicats nous Reglaments DOP i IGP catalans

El Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) ha aprovat els nous Reglaments de les Denominacions d'Origen Protegides (DOP) Formatge de l'Alt Urgell i la Cerdanya, Mantega de l'Alt Urgell i la Cerdanya i Avellana de Reus, i de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Pollastre i Capó del Prat, i la relació de municipis que corresponen a les respectives zones de producció, elaboració i envasat.

Formatge DOP

Font: DAR

Aquests Reglaments es sumen als que ja n'hi ha aprovats, com són les IGPs Poma de Girona, Calçot de Valls o la Patata de Prades, entre d'altres. La principal novetat d'aquestes adaptacions rau en el canvi de personalitat jurídica dels consells reguladors que es constitueixen com a corporació de dret públic, i en el sistema de control i certificació.

 

DOP Avellana de Reus

 

La zona de producció, elaboració i envassament de la DOP Avellana de Reus comprèn tots els municipis de les comarques de l'Alt Camp, Baix camp, Conca de Barberà, Priorat, Tarragonès i Terra Alta. Les avellanes protegides corresponen a les llavors del fruit dels avellaners de l'espècie Corylus avellana L. i Corylus maxima Mill ¡ de les varietats negreta, pauetet, gironella, morella, i culplana.

 

DOPs Mantega i Formatge de l'Alt Urgell i la Cerdanya

 

La zona de producció de totes dues DOP, Formatge i Mantega, abasta les comarques de l'Alt Urgell i la Cerdanya, amb llet procedent exclusivament de vaca de la raça frisona. En l'alimentació bàsica d'aquesta raça estan molt presents els abundants prats i farratges d'aquestes valls, idonis per a la producció lletera.

 

IGP Pollastre i Capó del Prat

 

El territori de producció, elaboració i envasat d'aquesta marca la constitueixen els següents termes municipals del Baix Llobregat: Castelldefels, Cornellà de Llobregat, el Prat de Llobregat, Gavà, Sant Boi de Llobregat, Sant Climent de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Viladecans, i Santa Coloma de Cervelló. La carn d¿aquesta IGP, que prové de pollastres de la raça Prat, autòctona de la comarca, presenta una finor i una melositat característiques, i no té greixos excessius.