L'EFSA reconeix els beneficis de l'oli d'oliva
L'Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA) ha realitzat un dictamen científic sobre les propietats saludables de l'oli d'oliva i ha declarat que "el consum d'oli d'oliva ric en polifenols contribueix a la protecció del dany oxidatiu dels lípids en sang", és a dir, que augmenta el colesterol bo. L'aprovació d'aquesta al·legació de salut permetrà que el missatge sobre l'efecte protector de l'oli d'oliva verge sigui inclòs a les etiquetes del producte, conjuntament amb la recomanació de consum diari per tal que la protecció sigui efectiva. La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s'ha mostrat satisfeta pel reconeixement científic europeu als beneficis de l'oli d'oliva verge extra, que és el que acostuma a ser més ric en polifenols i, per tant, amb un major efecte protector sobre el sistema cardiovascular.
Procediment per declarar un aliment saludable
Informació relacionada
- L'OLI D'OLIVA: TRADICIÓ I FUTUR El sector oleícola a Catalunya
- DENOMINACIONS D'ORIGEN Se celebra la primera edició dels Premis Denominacions d'Origen Catalanes d'Oli
- La dieta Mediterrània a AlimenCat
- Hospital del Mar
- Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya
- Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (en anglès)