SECTOR VITIVINÍCOLA | 15/06/2011  AlimenCat/Nas d'Or

Montse Velasco, Nas d'Or 2011

La sommelier Montse Velasco, de la Cuina de Guinardó, a Barcelona, ha aconseguit el títol Nas d'Or 2011 després de dues jornades de competició en què han participat 49 sommeliers de tot Espanya. Per tercer any consecutiu, una dona s'ha alçat amb el prestigiós guardó que premia la millor nas de la sommelieria espanyola. El segon guanyador de la 20a edició dels premis, celebrada a Madrid durant aquesta setmana, ha estat Eduard Solà Perecaula, de Vins i Licors Grau, a Girona, i el tercer classificat, Rafael Moreno Dominguez, d'El Corte Inglès, a Múrcia.

vi_cont_15_06_11

  

El desenllaç del concurs ha arribat després de dos dies d'intensa activitat per als 49 sommeliers que han obtingut una plaça per la final. Després de diferents proves classificatòries, només 9 d'ells han estat seleccionats per participar en la darrera i definitiva prova, en la qual s'han enfrontat només amb l'olfacte a les ja mítiques 5 copes negres que amagaven diferents begudes, entre elles un Brandy 1866 Gran Reserva i un blanc Pierre Frick Riesling de 2007.
 
De forma paral·lela a la competició professional, també s'ha celebrat una nova convocatòria del Nas d'Or Amateur, on un selecte grup d'aficionats al vi ha tingut l'ocasió de realitzar la mateixa prova que els 49 sommeliers finalistes. El guanyador d'aquesta prova ha estat el periodista gastronòmic Orlando Lumbreras.

 

 

Informació relacionada