OLI | 29/11/2017  RuralCat

Èxit del seminari sobre anàlisi sensorial d’olis a Austràlia

Agustí Romero, investigador de l’IRTA i membre del Panell de Tast Oficial d'Olis Verges d'Oliva de Catalunya, ha impartit un seminari avançat sobre anàlisi sensorial a Geelong, Austràlia.

Agustí Romero impartint el seminari avançat sobre anàlisi sensorial a Geelong, Austràlia. Font: IRTA

Agustí Romero impartint el seminari avançat sobre anàlisi sensorial a Geelong, Austràlia. Font: IRTA

Al "Master Course on Olive Oil Sensory Analysis", organitzat per l’empresa Modern Olives, hi han participar membres dels dos panells oficials de tast que hi ha a Austràlia.

L’objectiu del seminari era aprofundir en diverses temàtiques:

  • L’avaluació d’atributs negatius i positius a partir de la seva identificació i puntuació en intensitat.
  • El paper del maneig dels fruits en la millora de la qualitat final i la gestió del producte.
  • L'anàlisi química i els resultats de les proves del panell com a eines en la decisió d’estratègies comercials.

L’èxit d’aquest tipus de formació confirma un interès creixent en el sector del oli d’oliva i la seva millora qualitativa. L’IRTA ja està preparant un altre curs internacional sobre avaluació d’olis, que es durà a terme entre el 23 i el 29 de març a Barcelona.

 

El Panell de Tast Oficial d'Olis Verges d'Oliva de Catalunya

 

El Panell està adscrit al Laboratori Agroalimentari de la Direcció General d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya. Té el reconeixement oficial del Ministeri d’Agricultura espanyol i del Consell Oleícola Internacional.

Les funcions del Panell són, principalment, classificar comercialment els olis verges d’oliva, elaborar perfils descriptius i oferir un criteri independent de valoració. Així, la seva missió és verificar les característiques organolèptiques dels olis verges d’oliva d’acord amb els requisits i les especificacions establertes a la normativa vigent.

Cal destacar també que el Panell és una eina de suport per al sector productor pel que fa al control de qualitat i la gestió d’almàsseres; per al sector de comercialització, al qual aporta criteris diferenciadors, i actua com a òrgan avaluador de la conformitat tant per a l’Administració (Servei d’Inspecció i Control Agroalimentari i Agència Catalana del Consum) com per a entitats certificadores de les diferents DOP d’olis. També actua com un instrument de laboratori objectiu i fiable en el camp de la investigació, i, a més, sota la direcció del Servei de Protecció de la Qualitat, fomenta la divulgació i promoció de l’oli d’oliva i dóna suport a les DOP catalanes (DOP Les Garrigues, DOP Siurana, DOP Oli de la Terra Alta, DOP Oli del Baix Ebre - Montsià i DOP Oli de l’Empordà).

El més llegit

Es publica la distribució general de la superfície de Catalunya de 2019

Butlletins d’informació fitosanitària per al mes de juliol

Es publiquen les dades de superfícies municipals de tots els conreus de Catalunya de la campanya 2019