Les DOP de formatge i mantega de l'Alt Urgell i la Cerdanya s'unifiquen
El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) ha autoritzat que els consells reguladors de la Denominacions d'Origen Protegides (DOP) de formatge i mantega de l'Alt Urgell i la Cerdanya unifiquin les seves comissions rectores i altres òrgans de govern, després d'una reunió conjunta d'ambdós consells, celebrada el passat 28 d'abril. La unificació dels òrgans de govern d'aquestes dues DOP representa un exemple de manteniment de les activitats i les marques alhora que es redueix estructures i costos.
Logotip de les Denominacions d'Origen Protegides. Font: DAAM.
Segons s'ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), s'ha resolt autoritzar que ambdues DOP tinguin la mateixa Comissió Rectora, així com els altres òrgans de govern establerts en el seu reglament respectiu, i es gestionin de manera conjunta. Cal destacar que aquesta Comissió Rectora està formada pels vocals escollits en les eleccions als òrgans de govern de les dues denominacions d'origen protegides, celebrades recentment i presidides per Antoni Torrent Albets.
D'acord amb la Llei de qualitat agroalimentària, els consells reguladors es constitueixen com a corporacions de dret públic a les quals s'atribueix la gestió de les DOP, i tenen autonomia en la gestió i l'organització dels processos electorals d'elecció de llurs òrgans rectors. A més, també s'estableix que un mateix consell regulador podrà gestionar una o més denominacions, sempre que compleixi els requisits exigits amb caràcter general per a cadascuna, amb autorització prèvia del director general competent en matèria agroalimentària.