Es convoca el premi "Aliments d'Espanya al Millor Formatge 2011"
El Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí (MARM) ha convocat el premi "Aliments d'Espanya al Millor Formatge 2011", amb la finalitat de contribuir a revaloritzar els formatges espanyols de major qualitat organolèptica i estimular els productors a obtenir i comercialitzar formatges de qualitat, millorant la seva imatge i posició en el mercat. El termini d'inscripció finalitzarà el 13 de setembre i la resolució amb els formatges guardonats es farà pública abans del 17 desembre d'enguany.
Font: MARM.
En aquest premi, de caràcter biennal, podran participar els productors de formatges elaborats en establiments autoritzats, dins les tres categories següents: formatges autòctons espanyols, formatges de producció ecològica i altres formatges. Cal destacar que dins d'aquesta primera categoria es diferencia entre formatges frescos, de pasta tova, de pasta premsada d'ovella, de vaca o cabra, de pasta premsada barreja d'ovella, cabra o vaca, i de pasta blava.
Per una banda, els concursants hauran de justificar l'elaboració anual d'un nombre de 2.000 a 3.000 quilos, en les categories de formatges autòctons espanyols i altres formatges de producció convencional. Pel que fa a la categoria de formatges ecològics s'haurà de justificar l'elaboració d'un mínim de 1.000 o 1.500 quilos.
El jurat estarà presidit per la directora general d'Indústria i Mercats Alimentaris i format per tastadors experts pertanyents als consells reguladors, centres d'ensenyament de tecnologia, associacions científiques agroalimentàries, fabricants de formatges, restauració, distribució o mitjans de comunicació.