Se celebra la novena edició de Tecnopera
S'ha celebrat a Alpicat, Lleida, la novena edició del Congrés Nacional de la Pera, també anomenat Tecnopera, en què s'han presentat les previsions de collita de peres per aquest estiu i s'han abordat les possibles solucions existents als problemes de postcollita de l'espècie. En el decurs de la jornada, organitzada per l'Associació Empresarial de Fruita de Catalunya (Afrucat), els agents del sector també han pogut tractar i compartir experiències i alhora ampliar les xarxes socials. A més, s'ha donat a conèixer que la collita de pera a la Unió Europea durant el 2011 arribarà als 2,4 milions de tones, superant els 2,1 de l'any passat.
Detall del cartell del certamen d'enguany de Tecnopera. Font: Afrucat.
En els darrers anys Lleida ha aconseguit convertir-se en un referent europeu del mercat i de la producció de pera, més tenint en compte que Catalunya produeix el 52 per cent de les peres de l'Estat i que Lleida té el 79 per cent de la superfície de fruiters i prop del 80 per cent de la producció anual de fruita.
Aquestes i altres dades s'han presentat durant la celebració de Tecnopera, acte que ha presidit el conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila, i de la directora dels Serveis Territorials del Departament a Lleida, Cristina Bosch.
El conseller ha aprofitat aquest fòrum de diàleg, intercanvi i formació en tots els aspectes relacionats amb la pera per posar de manifest la necessitat d'entendre que el negoci es basa en tres elements imprescindibles, que són: innovació, comercialització, i emprenedoria. Pelegrí també ha assenyalat que "s'ha d'aprofitar la crisi del cogombre per donar a conèixer el nostre producte, la seva qualitat, traçabilitat i seguretat, i recuperar la confiança si se n'ha pogut perdre".