NENS I ADOLESCENTS | 26/08/2009  Ruralcat

Jocs per aprendre a menjar sa

Per tal d¿evitat l¿obesitat i altres malalties en nens i nenes, hem de familiaritzar-los des de ben petits amb els conceptes d¿alimentació equilibrada i exercici físic. RuralCat us ofereix un recull de les millors webs perquè nens i adolescents aprenguin jugant.

Fruites

Dintre de les estratègies per promoure els hàbits saludables entre els més joves, diverses administracions han desenvolupat webs dirigits especialment a ells. En aquests portals, la informació està adaptada al grau de maduresa de cada edat i es presenta en un context lúdic. Us recomanem que exploreu els webs i que escolliu aquell que millor s¿adapti a l¿edat del nen o jove i als seus gustos:

Tasta¿m

Es tracta d¿un portal web promogut pel Departamend d¿Educació de la Generalitat, que conté jocs i activitats sobre diferents matèries, entre elles Alimentació i Salut. Un dels avantatges del web és el seu enfocament global, doncs conté informació destinada als nens en edat escolar, a les famílies, i també al personal docent, perquè puguin organitzar algunes de les activitats a l¿aula. Entre els continguts que trobareu hi ha jocs interactius per reflexionar sobre l¿alimentació, receptes, experiments i molts altres.

 

Joc Dia a Dia

El multimèdia "Dia a Dia"és una aplicació interactiva per a nens en edat escolar, ofertada per la Fundació Alimentum (Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí). En aquesta experiència acompanyarem a un nen, Rodrigo, en un dia de la seva vida quotidiana, des que sona el despertador fins que es fica al llit, fent especial èmfasi en els diferents menjars del dia. Al llarg de l'interactiu podrem seleccionar quin tipus d'aliments desitgem ingerir en cadascun dels àpats i el tipus d'activitats físiques que Rodrigo desenvoluparà al llarg del dia, observant clarament quins són les conseqüències per a la salut i energia de Rodrigo de cadascuna de les nostres decisions.

 

Food About

"Food About" és un joc multimèdia dirigit a adolescents, l'objectiu dels quals és influir correctament en els seus comportaments alimentaris i els seus hàbits de vida des d'un àmbit lúdic. El joc proposa un desafiament, per tal de guanyar, el jugador ha de gestionar les decisions d¿una colla d¿amics i amigues, per escollir les opcions d¿alimentació i oci que tenen efectes més positius sobre la salut del grup. ¿Food About" és una iniciativa ofertada per la Fundació Alimentum.