Els menjadors de la Universitat de Girona reben l'acreditació Amed
Els menjadors de la Universitat de Girona (UdG) han rebut l'acreditació Amed per oferir en els seus restaurants menús basats en la dieta mediterrània, convertint-se en la primera universitat de l'Estat reconeguda amb aquest distintiu. En concret, set menjadors universitaris de la UdG i dos restaurants del Parc Científic i Tecnològic ofereixen un menú basat, entre d'altres, en l'oli d'oliva, fruites i hortalisses, carns i peixos magres, sense que això incrementi el seu preu.
Adhesiu exterior que identifica els establiments que ofereixen menús basats en la dieta mediterrània. Font: Amed.
Un menú que combina els productes integrals i els típics de la dieta mediterrània
Promoure l'alimentació mediterrània en l'entorn de la restauració col·lectiva
La identificació i acreditació de restaurants promotors de la dieta mediterrània forma part de les estratègies del Pla Integral per a la Promoció de la Salut mitjançant l'Activitat Física i l'Alimentació Saludables (PAAS). Dins aquest pla, que es va iniciar a Catalunya l'any 2006, i està liderat pel Departament de Salut, s'han dut a terme més de 60 accions en diferents àmbits: l'educatiu, el comunitari, el laboral i també en el de la salut.