SECTOR VITIVINÍCOLA | 26/07/2011  AlimenCat /DAAM

Novetats a la Mostra de Vins i Caves de Catalunya

Del 23 al 25 de setembre se celebrarà la 31a edició de la Mostra de Vins i Caves de Catalunya, al Moll de la Fusta de Barcelona, en el marc de les festes de la Mercè 2011. En aquesta edició, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), a través de l'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), ha volgut fer un gir a la mostra i per aquest motiu presenta diverses novetats.

mostravinscatalunya2010cont.jpg

Detall del programa de la 30a Mostra de Vins i Caves de Catalunya. Font: INCAVI.

 

D’una banda, la mostra s’ha marcat com a objectiu donar a conèixer i promocionar la diversitat i la qualitat dels vins i caves catalans a través de les dotze denominacions d’origen (DO). D’altra banda, s’oferiran degustacions, tastos i maridatges amb productes agroalimentaris catalans amb indicació geogràfica protegida (IGP).
 
Altres novetats que presenta la 31a Mostra de Vins i Caves són la utilització de copes de la marca Riedel per fer les degustacions, el tancament dels estands a les vuit del vespre i la possibilitat de comprar tots els productes que els visitants han pogut conèixer i degustar a la mostra. A més, s’ha reduït quasi un 30% el cost dels estands, fet que ha suposat la inscripció de més de cinquanta cellers (gairebé el doble que en l’edició anterior).
 
La Mostra de Vins i Caves és una de les fires populars més consolidada i amb una gran afluència de públic, principalment barcelonins i turistes, que s’acosten a la Mostra per descobrir els vins i caves de les denominacions d’origen catalanes. És un gran aparador dels nous productes i, sobretot, una manera de donar a conèixer la cultura del vi a la ciutat de Barcelona.