Fitxes de plantejament i redacció de projectes innovadors dels Grups Operatius
A Xarxa-i.cat trobareu 14 noves fitxes de les iniciatives de plantejament i redacció de projectes innovadors portats a terme per Grups Operatius.
Els Grups Operatius consisteixen en l’associació de diversos socis (entitats o empreses) amb interessos comuns entorn a un projecte d’innovació específic i pràctic. Els Grups Operatius poden rebre finançament de la Unió Europea a través del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) per a la seva constitució i redacció del projecte comú o per l’execució d’un projecte pilot innovador. Cada any, es convoquen ajuts als Grups Operatius i es publiquen els resultats dels projectes finançats.
A Xarxa-i.cat, la Xarxa de Innovació agroalimentària i rural de Catalunya, trobareu més informació sobre les diferents convocatòries i resultats, tant a l’espai dels Grups Operatius com al cercador de resultats dels projectes
Enguany s’han publicat 14 noves fitxes corresponents a les iniciatives de plantejament i redacció de projectes innovadors portats a terme per Grups Operatius, d’acord amb l’Ordre ARP/96/2016 de 27 d’abril:
- Avaluació tecnològica per al tractament eficient i sostenible de l'aigua residual en el sector de les anxoves.
- WINESITY - Sensor automàtic per a controlar la densitat en continu a la fermentació del vi.
- Producció sostenible en cultius d'horta basada en la promoció de macro i micro organismes.
- Creació de la marca "Taps de finca" per incentivar l'ús de suro de proximitat i l'increment de la competitivitat dels cellers de la DO Empordà.
- Creació d'un grup operatiu per a impulsar la producció i utilització de substrats de "km 0" en vivers.
- Projecte de sitja pilot automatitzada subministradora de biomassa (estella forestal).
- Foment del cultiu de mongetes a Catalunya mitjançant conserves innovadores per a la DOP Mongeta del Ganxet.
- Innovacions en els tractaments post-collita contra els corcs en arròs i llegums.
- Creació de Grup Operatiu: Innovació en el tractament de dades d'utilitat en els processos productius de les cooperatives (BigData).
- Abastiment de la demanda de blat dur mitjançant producció de proximitat de baix impacte ambiental, amb cadenes curtes de distribució i total traçabilitat.
- Implementació d'un nou producte natural per evitar l'acariosi del cargol de criança respectuós amb el medi ambient.
- Desenvolupament d'estratègies innovadores per a la planificació de finques agràries per mitjà de la custòdia del territori com a eina per fer compatible la creació de productes d'alt valor afegit amb la conservació del patrimoni cultural.
- REMAIN - Reducció d'Emissions de gasos d'efecte hivernacle mitjançant l'Acidificació de fem de boví d'engreix IN situ.
- Sostenibilitat i productivitat de l'hortofructicultura ecològica de muntanya: aplicacions potencials dels impulsos elèctrics d'alta intensitat i del magnetisme en les aigües de reg".
També i trobareu una llista dels darrers projectes pilot innovadors i, properament, la versió en anglès de les anteriors fitxes.