SECTOR HORTÍCOLA | 29/07/2011  RuralCat

Espanya rebrà 71 milions d'euros per la crisi de l'E.coli

El Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí (MARM) ha confirmat, després de la reunió del comitè de gestió de la Unió Europea (UE), que Espanya rebrà 71 milions d'euros per atendre a les demandes dels agricultors espanyols, els més perjudicats per la crisi de l'E.coli. La titular del MARM, Rosa Aguilar, ha manifestat la seva "satisfacció per haver aconseguit els resultats perseguits" i ha agraït "l'extraordinari treball realitzat per les organitzacions del sector i les Comunitats Autònomes" que ha permès que la UE validi totes i cadascuna de les sol·licituds presentades per Espanya.

cogombres_cont_07_06_11.jpg

 

A partir del 8 d'agost, una vegada publicada aquesta resolució del comitè de gestió de la UE, el MARM començarà a transferir els diners a les Comunitats Autònomes amb l'objectiu que aquestes puguin, al seu torn, tramitar els expedients de cobrament perquè els agricultors puguin cobrar al més aviat possible.


La UE repartirà un total de 227 milions


La Comissió Europea ha creat un fons específic per reemborsar als Estats els ajuts sol·licitats pels productors de cogombre, tomàquet, enciam, carbassó i pebrot. La xifra final ha estat de 227 milions, 17 milions més dels que apuntaven les primeres previsions.


Espanya, amb 71 milions d'euros, és el país que més diners rebrà, però també va ser el més perjudicat perquè les autoritats alemanyes van informar erròniament, al principi de la crisi, que unes partides de cogombres espanyols eren l’origen de la infecció. Polònia (46 milions) i Itàlia (34 milions) són els altres dos Estats que rebran més compensacions.