ECOLÒGICA | 03/01/2018  CCPAE

El CCPAE impulsa el projecte educatiu Ecosegell.cat

Ecosegell.cat ensenya a nenes i nens de 10 a 14 anys què és la producció agrària ecològica i com és l’etiquetatge dels aliments bio. Aquests recurs pedagògic consta de tres jocs en línia: un qüestionari, un taller d’etiquetes i una activitat per cuinar.

Font: CCPAE

Font: CCPAE

L'Ecosegell.cat és un recurs pedagògic i didàctic digital que consta de dos materials, una guia per al professorat i tres jocs digitals dirigits a l’alumnat:

  • Ecotest: un qüestionari tipus test per assolir coneixements bàsics sobre la producció agrària ecològica.
  • Fes la teva etiqueta: per dissenyar l’etiqueta d’un producte ecològic segons la normativa.
  • Mmm... avui cuinaré: que ofereix dues receptes per cuinar virtualment, anant abans a una botiga virtual per triar els aliments ecològics necessaris per fer les receptes.

La guia per al professorat incorpora el context curricular i els continguts teòrics que es treballen amb el recurs, a més de constar de dues activitats complementàries d’investigació i recerca.

Els principals destinataris són el nens i nenes de 10 a 14 anys, és a dir, la franja d’edat corresponent al cicle superior de primària i al primer i segon curs de secundària. És un recurs pensat per treballar a l’escola, però també es pot treballar a qualsevol altre lloc, ja que és d’accés lliure i gratuït per a tothom.

Els principals objectius que vol assolir el projecte són:

  • Donar a conèixer els principis de la producció agrària ecològica
  • Donar nocions bàsiques del sistema de certificació i l’etiquetatge ecològic
  • Incentivar valors i actituds familiars respectuoses amb la salut i l’entorn

L’Ecosegell està allotjat a la xarxa i s’accedeix a través del web www.ecosegell.cat.

 

Una iniciativa inèdita

Ecosegell.cat és la primera iniciativa d’aquest tipus dirigida a escoles a tot l’Estat espanyol. És un material original, creatiu, innovador i ecològic, i pretén assolir els objectius de manera didàctic, multidisciplinària i vivencial.

El CCPAE ha dirigit i promogut el projecte, i ha comptat amb la coordinació i redacció de continguts de l’Associació Vida Sana, a través del seu projecte MamaTerra, i ha encarregat la il·lustració, el disseny i la programació a Ecotrui. Ambdues organitzacions estan compromeses amb l’alimentació ecològica i el medi ambient.