SECTOR AGRARI | 11/08/2011  RuralCat

Front comú contra els atacs a camions a la frontera francesa

El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, la ministra de Medi Ambient, Medi Rural i Medi Marí, Rosa Aguilar, i associacions agràries coincideixen en demanar al govern francès i a la UE que actuïn per acabar amb els atacs que pateixen des de fa dies els camions espanyols que transporten fruita i verdura. Aquesta demanda arriba després que aquesta setmana grups de pagesos francesos llancessin a la calçada la càrrega de camions al peatge de Gallargues, entre Montpeller i Nimes.

pomes_cont_11082011.jpg

 

Pelegrí ha demanat al govern espanyol que pressioni a les autoritats comunitàries per trobar una solució i ha anunciat que la Generalitat augmentarà els efectius policials per garantir la lliure circulació de mercaderies a la frontera.


Aguilar ja ha iniciat les gestions amb els productors espanyols, la Generalitat, la Ministra d'Afers Exteriors, Trinidad Jiménez i el Secretari d'Estat per la Unió Europea per traslladar la denúncia als serveis competents de la Unió Europea, ja que considera que s'està vulnerant la normativa comunitària de lliure circulació de mercaderies.


La ministra també ha exigit al govern francès que posi fi als atacs i li recorda que estan obligats pel dret de la Unió Europea a garantir la lliure circulació de béns comunitaris i a eliminar qualsevol obstacle.


El sindicat Unió de Pagesos ha lamentat la inacció del govern francès i ha lamentat que els pagesos d'aquest país optin per intentar desprestigiar i danyar els productes catalans i espanyols i exigeix sancions als agressors.

 

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) també està preocupada i demana que es trobi una solució a aquesta situació amb la urgència que requereix, i que permeti que les exportacions de les cooperatives catalanes es mantinguin amb tota normalitat.

 


Informació relacionada