HÀBITS ALIMENTARIS | 11/08/2011  AlimenCat/FROM

Els espanyols consumeixen més peix fresc que en conserva o congelat

Un estudi del Fons de Regulació i Organització del Mercat dels Productes de Pesca i Cultius Marins (FROM) sobre els hàbits de consum de peix de la població espanyola conclou que es consumeix més peix fresc, una mitjana de 9 dies al mes. En conserva o semiconserva només se'n menja 6,1 dies al mes i a la cua hi trobem el congelat, amb 5,7 dies al mes de mitjana.

mercatpeix2_cont_08112011

Pel que fa a les característiques dels consumidors de peix, trobem que les dones en mengen més que els homes. Pel que fa a l'edat, com més grans ens fem més peix mengem i si tenim en compte la tipologia de llar, les cases on no hi ha nens consumeixen més peix fresc de mitjana.
 
Entre les raons per consumir aquest aliment els enquestats parlen de la salut i la importància d'una dieta sana. També s'observa que entre la població espanyola el peix es percep com una font natural important d'àcids grassos i Omega 3.
 
L'estudi també analitza el lloc on es compra el peix. Pel que fa al peix fresc els espanyols prefereixen un establiment tradicional amb personal especialitzat, ja sigui un mercat (24,8%) o una peixateria a peu de carrer (41%). Pel que fa al peix congelat, precuinat, conserves o fumat prefereixen supermercats o hipermercats. 
 
Aquest estudi es fa cada dos anys des de 2003 per tal de conèixer els hàbits en la compra, consum i conservació de productes pesquers. S'analitzen aspectes com el lloc i els motius de la compra, les espècies preferides o la percepció de les marques, tant entre particulars com en la restauració.