AJUTS | 12/08/2011  RuralCat/DAAM

Convocatòria d'ajuts per fomentar la mel autòctona

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) convoca ajuts destinats a fomentar la conservació de l'abella de la mel autòctona, per ORDRE AAM/199/2011, d'1 d'agost (DOGC núm. 5941 - 12/08/2011). El termini per presentar les sol·licituds és del 13 d'agost al 12 de setembre 2011, ambdós inclosos.

abelles_cont_31_03_11

 

Els ajuts tenen per objecte finançar la substitució d'exemplars exòtics o híbrids d'abelles no pròpies de la fauna autòctona de Catalunya per reines reproductores criades a Catalunya de la forma d'abella de la mel (Apis mellifera) pròpia del Principat.

A qui va dirigit?


Poden optar als ajuts les associacions o agrupacions d’apicultors constituïdes legalment i amb personalitat jurídica pròpia en l’àmbit d’actuació a Catalunya, que compleixin els requisits següents:

  • Que substitueixin les reines exòtiques o híbrides dels seus estocs reproductors per reines autòctones d’abella de la mel.
  • Que en l’any anterior al de la publicació de la convocatòria corresponent hagin executat programes i/o actuacions sanitàries per al control i la prevenció de la varroasi i/o la cria podrida americana i europea.
  • Que tinguin totes les autoritzacions, els permisos i les llicències necessàries per poder desenvolupar les activitats subvencionades.