SECTOR APÍCOLA | 19/08/2011  RuralCat

El Perelló inaugura un centre de divulgació de l'apicultura

A partir d'aquest agost ja es pot visitar al Perelló (Baix Ebre) un nou centre, de més de 300 metres quadrats, pensat i dissenyat per difondre tot allò que envolta el món de la mel i les abelles. "Muria. Centre d'Interpretació Apícola" ofereix un recorregut a través de diversos espais on les noves tecnologies permeten al visitant conèixer el sector de manera interactiva i didàctica.

muria2_cont_12082011

Interior del Centre d'Interpretació Apícola. Font: Mel Muria

El recorregut comença en una primera àrea audiovisual i un espai sensorial on es pot gaudir de la projecció d’un documental. Des d’aquí s’accedeix a la zona d’exposició permanent on s’explica el món de l’apicultura a través de grans panells explicatius i elements interactius com ara pantalles tàctils o projeccions, així com diversos elements i estris propis del món apícola. El recorregut finalitza en un espai polivalent destinat, entre altres, a albergar exposicions temporals, la primera de les quals es titula "Les abelles més velles del món" i ofereix una innovadora visió dels orígens de l'apicultura.

 

Les visites es fan amb l’ajut d’audioguies individuals amb locucions en cinc idiomes i el disseny dels espais, de la il·luminació, de les formes i del recorregut està directament relacionat amb l’apicultura, incorporant els seus sons i olors més característics.

 

Amb l’eslògan “Vola al món de les sensacions”, el centre també ofereix tot un ventall de possibilitats en forma de visites guiades, tallers didàctics i activitats adaptades a les necessitats i demandes dels visitants: tallers de tast de mels, de cosmètica, de pastissos i postres, d’espelmes de cera d’abella, i visites en plena natura a un arnar per observar l’hàbitat de les abelles.

 

Aquest projecte ha estat possible gràcies al treball de SAT Limitada Apícola del Perelló, que es va acollir al Programa de Desenvolupament Rural, promogut  per la Generalitat de Catalunya per dur-lo a terme.

Informació relacionada