SECTOR AGROALIMENTRARI | 31/08/2011  RuralCat

Signen un acord per fomentar l'intercanvi econòmic al Pirineu

Els ajuntaments de Lleida, Barbastre i Saint-Gaudens i la Chambre d'agriculture des Hautes Pyrénées han signat un conveni destinat a promoure l'activitat econòmica a les zones pirinenques implicades. L'iniciativa pretén donar continuïtat al projecte transfronterer Plataforma de Eventos de los Pirineos (PEP), que va acabar el passat 2010, per tal de consolidar els intercanvis econòmics, socials i culturals establerts entre els territoris implicats.

firalleida_cont_3108201

Imatge de la signatura de l'acord. Font: Fira de Lleida.

 

El representant lleidatà, Rafael Peris, tercer tinent d'alcalde i regidor de promoció econòmica de la Paeria, ha destacat durant la signatura que Lleida ocupa una situació geogràfica transfronterera entre l'Estat espanyol i França i la gran importància del sector productiu agroalimentari amb la Fira de Sant Miquel com a punt de referència agropecuari del panorama firal del país.

 
Des de l'any 2007 la PEP ha treballat per desenvolupar un sistema d'intercanvi socioeconòmic organitzat a les dues bandes del Pirineu a través d'esdeveniments firals. Aquest intercanvi ha tingut com a eixos quatre temàtiques essencials: el medi ambient, l'agroalimentació, el turisme, la tecnologia i la comunicació com a pilars pel desenvolupament econòmic de la zona.
 
La plataforma, que s'ha renovat amb l'acord signat a Barbastre, aplegava quatre institucions: Fira de Lleida, Institución Ferial de Barbastro, Saint-Gaudens Pôle Expo i Chambre d’Agriculture de Tarbes. El director general de Fira de Lleida, Oriol Oró, va explicar en la presentació que l'objectiu bàsic per part de Fira de Lleida és la projecció internacional, afavorint la captació d'expositors i visitants de les zones en qüestió i facilitar la promoció d'expositors de la Fira de Sant Miquel als altres tres salons.