SANITAT VEGETAL | 01/09/2011  RuralCat/DAAM

Avisos fitosanitaris corresponents al mes de setembre de 2011

El portal RuralCat us ofereix la possibilitat de consultar els avisos fitosanitaris que mensualment elabora el Servei de Sanitat Vegetal del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM).

bacteria_supral_0109201

Símptomes del foc bacterià. Font: DAAM.

 

Aquest mes, el DAAM recorda els dossiers tècnics relacionats amb la sanitat vegetal publicats enguany. Pel que fa als fitosanitaris també informa de les substàncies actives retirades del mercat durant el 2011 i les darreres autoritzacions excepcionals per un període de 120 dies.

 
En els avisos de setembre recorden la nova plaga Drosophila suzukii (Matsumura) que pot afectar a diferents fruits com ara el raïm, la cirera, la pruna, la poma, el préssec, el caqui, la figa, la maduixa o els gerds en el moment de la maduració. S'ha detectat a punts de la xarxa de prospecció i el Servei de Sanitat Vegetal demana que es comuniqui qualsevol sospita de la presència d’aquest insecte.
 
Finalment, com sempre, es presenta una relació de les plagues detectades durant aquesta època en arbres fruiters, olivera, arròs, cultius extensius, horta, forestal, parcs i jardins, i el tipus de tractament i recomanacions a seguir per evitar la seva propagació.
El Servei de Sanitat Vegetal elabora mensualment aquests avisos fitosanitaris a partir del seguiment de les plagues i malalties i de l'experimentació de camp.