BALANÇ CERTAMEN | 23/03/2009  Ruralcat

La Fira de Sant Josep tanca amb èxit de públic, malgrat la crisi

La 137ª edició de la Fira de Sant Josep va tancar el passat dia 22 de març amb un gran èxit de públic, que compensa en certa mesura el descens d'expositors que va patir el certamen. Aquest ha estat el balanç dels responsables de la fira, que consideren que els resultats han estat molt positius tenint en compte la situació econòmica actual.

Exposició de maquinària agrícola

Exposició de maquinària agrícola

Segons les estimacions de Fira de Mollerussa, 200.000 visitants van assistir a la fira, xifra que suposa un increment d'un 15 per cent en relació a l'any anterior. Per altra banda, l'event va patir una baixada d'expositors del 19 per cent, situant-se en 271 empreses. El director de Fira de Mollerussa, Pere Gatnau Roca, ha valorat positivament aquestes dades i ha declarat que l'increment de públic: ¿constata que la Fira de Sant Josep és, i malgrat l'actual situació econòmica, un punt de trobada imprescindible per a professionals del sector agroramader¿. Com a nota per a l'optimisme, Gatnau va apuntar que segons una enquesta realitzada entre els expositors, el 40 per cent havien rendibilitzat la seva inversió i el 80 per cent van expressar la seva intenció de tornar el pròxim any.

Jornades i altres actes

A banda de l'activitat expositora, al marc de la Fira es va realitzar un complet programa de jornades tècniques, que van tenir com a un dels seus eixos principals la crisi econòmica i formes d'enfrontar-la dins el sector agroramader. Entre el 17 i el 21 de març es van celebrar 15 jornades, amb l¿assistència estimada d'unes 1.500 persones. Entre les altres activitats que es van dur a terme, cal destacar la 8ª Borsa Interpirinenca de Cereals i la Llotja Nacional de bestiar boví de carn Mercolleida ¿ Mercabarna ¿Mercat Nacional de Talavera. Entre d'altres actes, el dia 19 de març es va presentar AlimenCat, el nou espai de RuralCat dedicat al món de l'alimentació i la indústria agroalimentària. La presentació va tenir lloc a l'estand de PRODECA i va estar presentada per Joan Gené, director general d¿Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries.

Premi de la Maquinària

Durant la Nit de l'Expositor es van lliurar els Premis de la Maquinària Agrícola, Ramadera i Instal·lacions Agroindustrials, en les seves quatre categories:

  • Premi Especial d'Innovació al Constructor / Expositor de Maquinària Agrícola i/o Ramadera per un programa informàtic i unitat concentradora per a la telegestió de la fertirrigació presentat per Sistemes Electrònics Progrés (Bellpuig)

  • Premi d'Innovació en Maquinària Agrícola per un remolc amb suspensió pneumàtica i regulació en funció de la càrrega presentat per Remolques Jalón S.L. (Calatayud)

  • Premi d'Innovació en Instal·lacions de Ramaderia Intensiva per uns mòduls frigorífics per a la construcció de granges de porcí presentats per Aerosystem Roti C.B. (Gurb)

  • Premi d'Innovació en Maquinària o Instal·lacions Agroindustrials per un muntatge modular d'estructura en alumini per al suport de plaques solars presentat per T-Quattre (Lleida)