NOU ESPAI | 17/03/2009  Ruralcat

Es presenta AlimenCat, espai dedicat a l'alimentació i la indústria agroalimentària

En el marc de la Fira Catalana de la Maquinària Agrícola (Mollerussa) es presentarà AlimenCat, un nou espai dins el web RuralCat, que està dedicat al món de l'alimentació i a la indústria agroalimentària.

Logo AlimenCat

Logo AlimenCat

AlimenCat és una iniciativa del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, que té com a objectiu afavorir la competitivitat de la indústria agroalimentària catalana i constituir-se com a un espai de trobada i intercanvi d'idees per a aquest sector. La presentació tindrà lloc el dijous 19 de març a les 17:30 hores en l'estand de PRODECA. L'acte estarà presentat per Joan Gené, director general d¿Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries.

 

Continguts d'AlimenCat

 

AlimenCat està estructurat en tres seccions: Informació, Alimentació i Indústria agroalimentària. Els continguts d'aquest espai s'aniran completant, amb l'objectiu de convertir-lo en el mitjà de referència de la indústria agroalimentària a Internet.

 

Informació

 

La secció Informació obre una finestra al món de l'alimentació, amb un ampli ventall de continguts.

 • Notícies: la informació més actual i destacada sobre el món de la agroalimentació.
 • Agenda: dóna a conèixer totes les activitats previstes en el sector, classificades per proximitat de data i importància.
 • Entrevistes: en aquest apartat es vol presentar als protagonistes dels diferents empreses i institucions del sector de l'alimentació.
 • Legislació: aquest espai recopila la legislació bàsica disponible (autonòmica, estatal i comunitària).

 

Alimentació

 

La segona secció d¿AlimenCat és Alimentació on es vol donar a conèixer el valor diferencial dels aliments de casa nostra. La dieta mediterrània i els productes de qualitat certificada són alguns dels eixos que vertebren la secció. Els continguts que es poden trobar són:

 • Dieta mediterrània: aquest espai està pensat per a la promoció i informació de les virtuds de la dieta mediterrània.
 • Rebost de la Qualitat: apartat que recull els productes catalans amb segell de qualitat (DO, DOP, IGP,...) que inclou els productors adscrits, i l'accés al registre d'entitats de certificació i informació del procés de certificació.
 • Seguretat Alimentària: espai amb consells i informacions sobre el tractament i processament dels aliments, el seu etiquetatge, manipulació, prevenció de riscos a les llars i altres temes relacionats amb la seguretat dels aliments.
 • Turisme agroalimentari: recull d'itineraris d'interès per tot Catalunya en base als diversos punts de producció dels aliments de qualitat i artesanals.
 • Agrobotigues: recull d'agrobotigues àl territori català.
 • Consells d'alimentació: espai de recomanacions per dur una alimentació equilibrada i sana.

 

Indústria agroalimentària

 

Aquest apartat ofereix un espai de millora continua als professionals, amb informació d'utilitat sobre finançament, R+D, innovació i formació. Els apartats en què s'estructura són els següents:

 • Plataforma de finançament: RuralCat crea aquest espai per a facilitar als empresaris agroalimentaris la cerca de fons per a emprendre projectes en matèria d¿innovació, creació d¿empresa, promoció, desenvolupament de nous productes, processos i tecnologies, entre d¿altres.
 • Innovació R+D: l'espai Innovació R+D vol ser un entorn de treball col·laboratiu per a la indústria agroalimentària, potenciant la innovació i l¿excel·lència. S'ofereixen entrevistes a empresaris innovadors, noves tendències i un directori de centres de recerca.
 • Informació tècnica: aquest apartat neix amb l'objectiu de publicar les darreres novetats tècniques en el camp de la indústria.
 • Formació: aquesta pàgina mostra l¿oferta específica disponible en estudis universitaris, d¿especialització, i de les Escoles de Capacitació Agrària del Departament d¿Agricultura.