PARTICIPACIÓ CIUDADANA | 02/03/2009  Ruralcat

Participa a la consulta de la UE per a millorar la protecció dels consumidors!

Els membres de la comissió del Mercat Interior de la UE han engegat una consulta pública per a conèixer l'opinió dels ciutadans sobre com millorar la protecció dels consumidors a Europa. Pots fer la teva aportació en qualsevol de les vint-i-tres llengües oficials, fins al proper 13 de març, a l'adreça consumer.rights@europarl.europa.eu.

Carro de la compra

Font: UE

Mentre la Unió Europea prepara la revisió de la legislació sobre els drets dels consumidores, els membres de la comissió parlamentària inviten a tots els interessats a expressar les seves propostes per a millorar la proposta plantejada per la Comissió Europea.

 

Nova directiva europea

 

La directiva fusiona en un únic text les quatre normatives existents fins al moment. El seu objectiu és impulsar la confiança dels consumidors, particularment en el comerç a través de d'Internet, i reduir els tràmits burocràtics en el comerç transfronterer. Al mateix temps, actualitza i modernitza els actuals drets dels consumidors, posant-los al dia dels canvis tecnològics. Segons ha declarat l'eurodiputada britànica Arlene McCatthy, presidenta de la comissió parlamentària del Mercat d'Interior i Protecció dels Consumidors, "la proposta d'una directiva que harmonitzi la llei dels drets dels consumidors a tota la Unió Europea és en potència el canvi més significatiu a la llei comunitària de consum dels darrers anys.