PREMIS GASTRONÒMICS | 05/12/2011  AlimenCat

Set formatgeries catalanes distingides al World Cheese Awards

Set formatgeries catalanes han rebut quatre medalles d'or, cinc de plata i quatre de bronze als World Cheese Awards, un dels concursos especialitzats amb més prestigi mundial, al que s'han presentat 2.700 candidatures d'una trentena de països que han estat valorades per 200 experts. Els guardons aconseguits gairebé doblen els de l'any passat i confirmen la projecció internacional del sector a Catalunya.

formatge_cont_5122011.jpg

 Les set empreses premiades són petites empreses familiars que aposten per la qualitat, i cinc han estat reconegudes a més d'una categoria. Formatges de Muntanyola, a Osona, s'ha endut una medalla d'or pel formatge Blau de Muntanyola i dues de plata pel Garrotxa de Muntanyola i el Bufalet de Muntayola. També tenen doble premi uns altres osonencs, Formatges Mas el Garet, que ha rebut la medalla d'or pel formatge de cabra Garrotxa i pel formatge de cabra El Garet Gran. Formatges Bauma, del Berguedà, ha rebut la d'or per l'Ovella Bauma i la de bronze pel Cremós Bauma. La Formatgeria Mas Alba, del Pla de l'Estany, també se n'ha endut dues medalles, en aquest cas la d'or per El terrós i la de bronze per El cremós. Formatges de Surp, del Pallars Sobirà, ha estat distingida amb una medalla de plata i una de bronze per Casa Mateu. Finalment, han estat guardonades amb una única medalla Formatgeria Serrat Gros, de l'Alt Urgell, per Lo Cadinell, i Formatges de Ponent, del Segrià, pel Garrotxa Curat.


Els premis World Cheese Awards estan organitzats pel gremi de formatgers del Regne Unit des de fa 24 anys i amb el temps s'ha convertit en un referent arreu del món.

 

Informació relacionada