TENDÈNCIES AGROALIMENTÀRIES | 17/12/2008  Ruralcat

Els aliments de V gamma permeten un consum immediat i de qualitat

El sector agroalimentari continua evolucionant i ara ens porta els aliments de V gamma que ens permeten tastar directament a la nostra llar plats elaborats de gran qualitat. La seva acurada preparació, en la que prima la higiene i un rigorós control, juntament amb un eficient sistema d'envasat, asseguren la màxima seguretat i el manteniment de les qualitats organolèptiques originals.

Bistec amb acompanyament

Plat llest per al seu consum

Aquests productes anomenats de gamma alta, no són plats precuinats o preelaborats, sinó que són aliments ja elaborats, difícils de distingir dels recent preparats per un cuiner, que ens estalvien temps de cuina a un preu assequible.

 

Supressió de conservants i additius

 

El seu gran avanç radica en el procés d'elaboració, que tot i incorporar tecnologia innovadora, aconsegueix produir plats molt casolans. Després d'una minuciosa selecció de les matèries primes, s'elabora una recepta sense necessitat d'afegir-hi additius ni conservants. La higienització s'assegura amb el propi cuinat dels aliments, i en alguns plats, amb la pasteurització en el forn. A més, pot veure's reforçada amb l'ús d'inhibidors bacterians naturals com l'all, la farigola o moltes altres espècies. Aquest tractament tèrmic, que garanteix l'eliminació de possibles patògens, permet conservar les característiques originals del plat, tan a nivell nutritiu com sensorial. La comercialització d'aquests productes es fa en envàs al buit o, més habitualment, en atmosfera modificada, que permet garantir la seva conservació en òptimes condicions fins el consum final. Un dels grans avantatges d'aquest tipus de preparats és que minimitza la manipulació, reduint el risc de contaminació per part dels manipuladors i augmentant la seguretat alimentària. Per contra, és necessari respectar la cadena de fred i les dates de consum, ja que la seva vida útil és relativament curta.

Informació relacionada