COOPERATIVISME | 07/12/2011  Generalitat de Catalunya

La Generalitat ajudarà a la cooperativa de l'Aldea

La Generalitat de Catalunya, a través de la direcció general de Política Financera, Assegurances i Tresor, ha ofert als directius de la cooperativa agrícola de l'Aldea suport tècnic i assessorament financer per trobar solucions al bloqueig dels comptes bancaris que pateix la cooperativa.

cooplaldea_cont_7122011.jpg

Logotip de la cooperativa agrària de l'Aldea. Font: Cooperativa de l'Aldea.

Segons ha explicat la directora general de l’Institut Català de Crèdit Agrari (ICCA) i encarregada del Govern d’ajudar l’entitat a reconduir la situació, Divina Alsinet, "es tracta d’un problema local de liquiditat originat per un col·lapse de la gestió que es podria reconduir durant les properes setmanes". Alsinet ha fet aquestes declaracions després de la reunió que representants del Govern han mantingut aquest matí amb la cooperativa de l’Aldea a la seu del Departament d’Economia i Coneixement.


El director general de política financera de la Generalitat, Jordi Òliva, ha transmès un missatge de tranquil·litat i ha destacat que "la base de la cooperativa és sòlida" i que el cas de l’Aldea "no és un problema estructural, sinó de falta de planificació financera". En aquest sentit, els dos representants de la Generalitat han coincidit a assenyalar que la primera actuació per tornar a la normalitat ha de ser la represa de l’activitat productiva de la cooperativa, per restablir la confiança del mercat. "Amb una activitat productiva normal i una estructura financera raonable el problema es pot solucionar", ha afirmat Òliva. En aquest sentit, el director de política financera ha explicat que la Generalitat ajudarà als directius de l’Aldea a replantejar i planificar les seves necessitats financeres.

Finalment, Divina Alsinet ha assegurat que el cas de l’Aldea és "un fet puntual que no s’ha d’extrapolar" i ha manifestat la seva confiança en el sector agrícola. "És un sector molt prudent i conservador que valora les seves capacitats de retorn", ha dit Alsinet.Un Decret de 2010 modifica la normativa de les seccions de crèdit


La Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General de Política Financera, Assegurances i Tresor, té la competència de supervisar la secció de crèdit de les cooperatives. L’any 2010, el Govern va aprovar un Decret que modificava la normativa que regula les seccions de crèdit de les cooperatives amb un doble objectiu: millorar la gestió dels estalvis dels socis cooperatius i el finançament de l’activitat agrària.

Recollint les peticions de la Federació Catalana de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), les entitats disposaran d’un període transitori per poder-s’hi adaptar, raó per la qual no entrarà en vigor fins al 2013.