OLI | 25/01/2018  UdL

La UdL potenciarà la recerca i la formació sobre l'oli

La Universitat de Lleida (UdL) signa un protocol d'intencions amb l'Ajuntament de Les Borges Blanques per tal d’incentivar la formació d'especialistes i empresaris del sector oleícola.

La signatura del protocol s'ha fet en el marc de la 55a Fira de l'Oli i les Garrigues. Font: Ajuntament de Les Borges Blanques

La signatura del protocol s'ha fet en el marc de la 55a Fira de l'Oli i les Garrigues. Font: Ajuntament de Les Borges Blanques

La Universitat de Lleida (UdL) potenciarà les recerques sobre l'oli d'oliva que ja realitza l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (ETSEA) i es planteja la possibilitat de desenvolupar línies d'especialització específiques sobre el sector, a través de màsters i cursos de formació contínua. Així ho ha anunciat el rector, Roberto Fernández, després de signar un protocol d'intencions amb l'Ajuntament de Les Borges Blanques.

L'objectiu de l'acord, amb una vigència de quatre anys, és incentivar la formació d'especialistes i empresaris del sector oleícola. Aquesta formació continuada es faria amb el consistori de la capital de les Garrigues, per tal d'oferir formació al teixit empresarial i comercial així com el mateix funcionariat de l'Ajuntament. Per la seua banda, l'alcalde de les Borges, Enric Mir, creu que la implicació de la UdL permetrà noves inèrcies en el marc dels estudis universitaris.

El protocol d'intencions estableix un espai de col·laboració que requerirà la signatura de convenis específics per a cadascun dels programes concrets.

 

Informació relacionada