ASSESSORAMENT | 26/01/2018  DARP

Novena edició de l’Escola d’hivern de l’assessorament

El subdirector general de Transferència i Innovació Agroalimentària, Jaume Sió Torres, ha presentat la novena edició de l’Escola d’hivern de l’assessorament que el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació organitza amb l’objectiu de recolzar i estimular el treball en xarxa de les entitats que actualment presten serveis d’assessorament a les empreses agràries catalanes.

Una seixantena de persones han assistit a la IX l’Escola d’hivern de l’assessorament. Font: DARP

Una seixantena de persones han assistit a la IX l’Escola d’hivern de l’assessorament. Font: DARP

Una seixantena de persones han assistit a la trobada que tenia com a objectiu difondre les darreres novetats relatives a la gestió de la fertilització i les dejeccions ramaderes. S’han tractat temes normatius per garantir la correcta gestió de les dejeccions ramaderes i la fertilització, així com tècniques per reduir l’impacte ambiental de la producció porcina, i s’han presentat l’Oficina de fertilització i tractament de les dejeccions ramaderes, el Projecte Life+ Futur Agrari i la Xarxa de plans per a la millora de la fertilització agrària a Catalunya. Finalment s’ha fet difusió dels resultats d’un dels projectes finançats per la primera convocatòria d’ajuts per a la realització de projectes pilot innovadors del Programa de Desenvolupament Rural 2014-2020 de Catalunya: “Desenvolupament d’un concentrador de purins amb obtenció de dades en continu del nitrogen total” . Es pot consultar més informació sobre aquest i altres projectes pilots innovadors a través de la Xarxa d’innovació agroalimentària i Rural de Catalunya (Xarxa-i.cat).

L’assessorament és un servei d’assistència tècnica i empresarial a les empreses agràries catalanes que contribueix a la millora de la seva competitivitat. Inclou les àrees de coneixement relacionades amb la producció agrícola, producció ramadera, transformació, comercialització, gestió empresarial, diversificació de l’economia agrària, gestió ambiental i condicionalitat. Actualment, al registre d’entitats d’assessorament agrari de Catalunya hi ha un total de 104 entitats inscrites.

Per a més informació consulteu l’Oficina de l’assessorament a RuralCat.

 

Informació relacionada

El més llegit

Jornades tècniques en línia del 23 al 29 de novembre

Catalunya comptarà amb la seva Estratègia de la Bioeconomia

El proper 23 de novembre s’obren les inscripcions a nous cursos a distància