ASSESSORAMENT | 26/01/2018  DARP

Novena edició de l’Escola d’hivern de l’assessorament

El subdirector general de Transferència i Innovació Agroalimentària, Jaume Sió Torres, ha presentat la novena edició de l’Escola d’hivern de l’assessorament que el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació organitza amb l’objectiu de recolzar i estimular el treball en xarxa de les entitats que actualment presten serveis d’assessorament a les empreses agràries catalanes.

Una seixantena de persones han assistit a la IX l’Escola d’hivern de l’assessorament. Font: DARP

Una seixantena de persones han assistit a la IX l’Escola d’hivern de l’assessorament. Font: DARP

Una seixantena de persones han assistit a la trobada que tenia com a objectiu difondre les darreres novetats relatives a la gestió de la fertilització i les dejeccions ramaderes. S’han tractat temes normatius per garantir la correcta gestió de les dejeccions ramaderes i la fertilització, així com tècniques per reduir l’impacte ambiental de la producció porcina, i s’han presentat l’Oficina de fertilització i tractament de les dejeccions ramaderes, el Projecte Life+ Futur Agrari i la Xarxa de plans per a la millora de la fertilització agrària a Catalunya. Finalment s’ha fet difusió dels resultats d’un dels projectes finançats per la primera convocatòria d’ajuts per a la realització de projectes pilot innovadors del Programa de Desenvolupament Rural 2014-2020 de Catalunya: “Desenvolupament d’un concentrador de purins amb obtenció de dades en continu del nitrogen total” . Es pot consultar més informació sobre aquest i altres projectes pilots innovadors a través de la Xarxa d’innovació agroalimentària i Rural de Catalunya (Xarxa-i.cat).

L’assessorament és un servei d’assistència tècnica i empresarial a les empreses agràries catalanes que contribueix a la millora de la seva competitivitat. Inclou les àrees de coneixement relacionades amb la producció agrícola, producció ramadera, transformació, comercialització, gestió empresarial, diversificació de l’economia agrària, gestió ambiental i condicionalitat. Actualment, al registre d’entitats d’assessorament agrari de Catalunya hi ha un total de 104 entitats inscrites.

Per a més informació consulteu l’Oficina de l’assessorament a RuralCat.

 

Informació relacionada