RAMADERIA | 19/02/2018  RuralCat

Pactores analitzarà els sistemes pastorals del Pirineu i les comarques del Pallars

Pactores és un projecte de tres anys de durada que s’emmarca dins d'iniciativa ERANETMed, un consorci de deu socis pertanyents a sis països de les diferents ribes del Mediterrani.

Font: DARP

Font: DARP

Aquest projecte té per objectiu analitzar els colls d'ampolla en la viabilitat de les comunitats pastorals del Mediterrani, considerant dimensions socioeconòmiques, ambientals i polítiques i identificant bones practiques.

La zona d'estudi a Catalunya es troba al Pirineu, a les comarques del Pallars (Sobirà i Jussà), on s'analitzaran els sistemes pastorals amb una visió de socioecosistema, com correspon a l'enfocament global del projecte.

El Centre de Recerca en Economia i Desenvolupament Agroalimentari (CREDA-UPC-IRTA), coordinador del projecte, tindrà un paper destacat en el Work Package socioeconòmic, que estimarà la demanda social dels serveis que proporcionen els ecosistemes pastorals i analitzarà la cadena de valor dels seus productes.

Pactores també pretén informar a audiències clau de la capacitat dels pastors de proporcionar serveis ecosistèmics a la societat.