RAMADERIA | 21/02/2018  RuralCat

La tecnologia aplicada a les explotacions ramaderes protagonitza Livestock Fòrum 2018

Livestock Fòrum, que tindrà lloc del 8 a l'11 de maig al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, ​​donarà a conèixer els últims avenços tècnics que es poden aplicar a les granges per millorar la salut i el benestar animal amb l'objectiu d'augmentar el grau de qualitat de la producció ramadera i assegurar així el subministrament de proteïna d'origen animal.

Font: Fira de Barcelona

Font: Fira de Barcelona

Livestock Fòrum també acollirà un congrés en el qual, amb la col·laboració de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) del Departament d'Agricultura de la Generalitat de Catalunya, s'abordarà la manera més eficaç de prevenir, controlar i eradicar malalties amb un menor ús d'antibiòtics, així com diverses sessions tècniques organitzades per importants associacions sectorials com, per exemple, les Jornades Professionals d'Avicultura de la Reial Escola d'Avicultura.

Fomentar l'aplicació de les noves tecnologies en el maneig i gestió de les explotacions, el que ha donat lloc a l'anomenada ramaderia de precisió, és un dels principals objectius del saló per la qual cosa comptarà amb una zona que recrearà una granja digitalitzada en què es pot portar a terme un control més exhaustiu dels animals i del seu estat de benestar i salut.

En aquest àmbit, Livestock Fòrum insistirà en la necessitat de l'aplicació del concepte 'One health', una estratègia global que inclou la salut humana, la sanitat animal i el medi ambient en què participen organismes oficials i professionals dels sectors implicats amb el objectiu de produir aliments sans i segurs d'origen animal destinats al consum humà.

A més, per primera vegada, Livestock Fòrum tindrà una Zona d'Exposició on les empreses participants presentaran les seves novetats i últims productes del sector relacionats amb la salut i el benestar animal.

La celebració del Fòrum coincideix FoodTech Barcelona, ​​el saló de tecnologies per a l'alimentació que ocuparà la intersecció dels pavellons 4 i 5 del recinte de Gran Via de Fira de Barcelona.

 

Informació relacionada