FRUITA | 07/03/2018  RuralCat

Segona edició del Premi Internacional Millor Poma Golden

JARC-COAG organitza la segona edició de l’únic premi internacional d’aquesta tipologia, avalat per l’IRTA. El seu objectiu principal és implantar i generalitzar uns paràmetres que defineixin la qualitat en la producció de poma Golden.

Detall del cartell del Premi Internacional Millor Poma Golden

Detall del cartell del Premi Internacional Millor Poma Golden

Aquesta setmana, el cap sectorial de fruita dolça de Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC-COAG), David Borda, i Gemma Echevarria, investigadora del programa de postcollita de fruites i hortalisses de l’IRTA, han presentat en una roda de premsa a Lleida la segona edició del Premi Internacional a la Millor Poma Golden.

Els objectius d’aquest premi són:

  • Posar en valor la poma guanyadora, facilitant-ne la comercialització a un preu adequat per al productor.
  • Implantar i generalitzar uns paràmetres que defineixin la qualitat en la producció de poma Golden. Aquests, han de beneficiar a totes les parts, garantint un millor preu al productor, aportant més arguments de venda als intermediaris, i assegurant que el consumidor gaudirà de la màxima qualitat.
  • Valorar la qualitat d’un aliment saludable per naturalesa i promocionar-ne el consum.
  • Aconseguir que tots els agents que intervenen en la producció i comercialització de les pomes Golden optin per l’estratègia de la qualitat, i no només per vendre grans volums. El consum només es podrà recuperar si la població pot gaudir de pomes Golden de màxima qualitat.

 

El termini per fer la inscripció de participants finalitza el 12 de març. El 13 d’abril, a Barcelona, durant una jornada tècnica sobre la millora de la qualitat de la producció de poma, es farà el tast de les 5 pomes finalistes i l’entrega del premi tindrà lloc a finals d’abril a Lleida (la data concreta està pendent de confirmació).