INNOVACIÓ | 14/03/2018  RuralCat

Resolució de les sol·licituds d’ajuts per al plantejament i redacció de projectes d’innovació

El DARP ha resolt les sol·licituds d’ajuts a la cooperació per a la innovació, per al plantejament i redacció de projectes d’innovació corresponents a la convocatòria 2017. En total han estat aprovades 11 sol·licituds per un import total de gairebé 100.000 euros.

Imatge del dossier sobre els Grups Operatius d’EPI-AGRI http://bit.ly/2pdmb8z

Imatge del dossier sobre els Grups Operatius d’EPI-AGRI http://bit.ly/2pdmb8z

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) ha resolt les sol·licituds d’ajuts a la cooperació per a la innovació, per al plantejament i redacció de projectes d’innovació, aprovats per l’ORDRE ARP/133/2017, de 21 de juny, i convocats mitjançant la RESOLUCIÓ ARP/1868/2017, de 20 de juliol. Es tracta de la tercera convocatòria d’aquests ajuts.

La resolució, que es pot consultar a través del Tauler Electrònic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, ha aprovat 11 sol·licituds per un import total de 97.233,31 euros.

 

El PDR i els Grups Operatius

Aquests ajuts s’emmarquen dins l’operació 16.01.01 del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya (PDR) 2014-2020, que té com a objectiu facilitar la creació i el funcionament de Grups Operatius a través del plantejament i redacció de projectes d’innovació i la realització de projectes pilot innovadors. Els Grups Operatius constitueixen un instrument d’innovació a partir del treball de col·laboració entre diferents entitats (empreses agràries o forestals, cooperatives, indústries agroalimentàries, agrupacions de productors, universitats, centres de recerca i altres agents de la cadena) per fer front a problemàtiques reals i concretes del sector. Aquest ajut compta amb una dotació total de 17,6 milions d’euros per a tot el període de programació del PDR de Catalunya, i està cofinançat en un 43% amb el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).

Durant les convocatòries 2015 i 2016 s’ha portat a terme un total de 30 iniciatives de plantejament i redacció de projectes d’innovació (creació de grups operatius) i de 44 projectes pilot innovadors (funcionament de grups operatius).

Els projectes pilot corresponents a la convocatòria 2017 es troben en aquests moments en fase d’avaluació i es preveu que en breu es pugui resoldre la concessió de les sol·licituds presentades.

Els resultats dels projectes subvencionats es transfereixen al sector a través de la Xarxa d’Innovació Agroalimentària i Rural de Catalunya (Xarxa-i.cat), i de la Associació Europea per a la Innovació (AEI).

Aquests ajuts es van convocar mitjançant la RESOLUCIÓ ARP/1868/2017, de 20 de juliol, per la qual es convoquen els ajuts a la cooperació per a la innovació a través del foment de la creació de Grups Operatius de l'Associació Europea per a la Innovació en matèria de productivitat i sostenibilitat agrícoles i la realització de projectes pilot innovadors per part d'aquests grups (operació 16.01.01 del Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2020) (ref. BDNS 357671). DOGC núm. 7426 del 03.08.2017.

 

Informació relacionada

El més llegit

Jornades tècniques en línia del 23 al 29 de novembre

Catalunya comptarà amb la seva Estratègia de la Bioeconomia

El proper 23 de novembre s’obren les inscripcions a nous cursos a distància