REG | 27/03/2018  OdR

Jornada de visita a la Comunitat de Regants del Garrigues Sud

L’Oficina del Regant (EA de Tàrrega), el responsable d’Obres i Regadius dels Serveis Territorials de Lleida del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) i la Comunitat de Regants del Garrigues Sud han celebrat aquest mes de març una visita tècnica a les estacions d’aquesta comunitat, destinada a tècnics del DARP, d’empreses públiques i d’altres comunitats de regants.

A la jornada han assistit una trentena de tècnics, que han comentat la seva gran utilitat. Font: DARP

A la jornada han assistit una trentena de tècnics, que han comentat la seva gran utilitat. Font: DARP

Aquesta activitat està emmarcada en l’acompanyament en formació i transferència a les Comunitats de Regants i als seus tècnics que es va iniciar l’any 2016. En aquesta visita tècnica s'han vist les estacions de bombament de la Fase I, II, III i IV, l’embassament de Bovera i la bassa de Bellaguarda; també s'han visitat les oficines i l'hidrant tipus d’una explotació d’oliveres, sempre de la mà del tècnic de la Comunitat de Regants Víctor Sas.

Aquesta visita ha permés visualitzar tot el recorregut de la Comunitat de Regants des de la seva captació a Flix fins a la zona de la Granadella i Bellaguarda. L’objectiu ha estat donar a conèixer als tècnics una obra amb particularitats molt importants, sobretot pels grans desnivells que existeixen i les solucions tècniques aplicades a les seves problemàtiques però també per la gran eficiència aconseguida en la gestió de l’aigua amb un sistema de disminució de costos que ha millorat la viabilitat de  la comunitat.

El director dels Serveis Territorials de Lleida, Ferran de Noguera, ha estat present tota la jornada per a conèixer de primera mà aquest regadiu i la seva infraestructura. A la jornada han assistit una trentena de tècnics, que han comentat la seva gran utilitat.

 

Informació relacionada