SANITAT VEGETAL | 27/03/2018  RuralCat

Butlletins d’informació fitosanitària per al mes d'abril

RuralCat us ofereix la possibilitat de consultar els butlletins d’avisos fitosanitaris que mensualment elabora el Servei de Sanitat Vegetal del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

Imatge d’un observatori meteorològic automàtic pel seguiment del míldiu. Font: DARP

Imatge d’un observatori meteorològic automàtic pel seguiment del míldiu. Font: DARP

Aquesta informació ens presenta tractaments i mesures específiques per a diferents tipus de cultius, agrupats en quatre butlletins:

  • Cultius llenyosos. Aquest mes destaca: fruita dolça (perera, pomera), fruiters de pinyol, fruita seca (avellaner, ametller i noguer), cítrics, olivera i vinya.
  • Cultius hortícoles. Aquest mes destaca:  tomàquet, mongeta, ceba, porro, patata, enciam i maduixa.
  • Cultius d’espais verds. Aquest mes destaca: om, pi, castanyer d'Índies, alzina, roure, palmera, tuies i xiprer.
  • Cultius extensius. Aquest mes destaca: arròs, blat, ordi, alfals, triticale, civada, sègol, colza, panís i pèsol farratger.

El Servei de Sanitat Vegetal del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació elabora mensualment aquesta informació a partir del seguiment de les plagues i malalties i de l’experimentació de camp. Si teniu algun dubte o voleu més informació podeu consultar a l’Oficina de Sanitat Vegetal.

Recordeu que les estacions i subestacions d'avisos fitosanitaris de Catalunya també emeten avisos puntuals i que podeu consultar els últims a portal de RuralCat.

Si voleu estar informats de manera més immediata podeu demanar el Servei d’ avisos fitosanitaris per SMS i correus electrònics o seguir-nos a Facebook  i Twiter (@ruralcat).

 

Jornades tècniques del 10 al 16 de juny

Nova APP mòbil FotoDUN per a enviar fotografies geoetiquetades com a suport als tràmits de les explotacions agràries a Catalunya

La nova Llei d'Espais Agraris vol assegurar la capacitat productiva del camp i afavorir el relleu generacional i l'equilibri territorial