REG | 03/04/2018  OdR

L’OdR explica la fertirrigació en vinya a nous regants de la zona del Segarra Garrigues

En una jornada tècnica, Josep Rufat, de l’IRTA ha exposat les bases de la fertirrigació i Miquel Pascual, de la Universitat de Lleida, ha tractat aspectes importants com el sòl, les instal·lacions o els estadis del propi cultiu. Durant la taula rodona, els assistents han pogut resoldre dubtes sobre les incompatibilitats dels fertilitzants, el maneig de sòls salins i d’altres aspectes.

Un moment de la jornada “Fertirrigació en vinya. Com ho faig?”. Font: DARP

Un moment de la jornada “Fertirrigació en vinya. Com ho faig?”. Font: DARP

El Castell de Verdú ha estat l’escenari de la jornada “Fertirrigació en vinya. Com ho faig?”, que forma part de la programació de formació i transferència de l’Oficina del Regant per a l’acompanyament dels nous regants de la zona del Segarra Garrigues en el cultiu de la vinya. Aquesta programació es va iniciar, l’any 2015, amb un curs de formació en reg i s’ha anat ampliant amb diverses accions adaptades a l’evolució de l’aprenentatge dels nous regants. Després d’un parell d’anys, aquesta sessió ha volgut oferir coneixements més avançats en vinya.

La jornada ha començat amb la intervenció de Josep Rufat, de l’IRTA, parlant sobre els factors ha tenir en compte en la fertirrigació i, especialment, de les anàlisis de sòls i el correcte maneig de la fertirrigació per millorar la qualitat del producte final. El segon ponent, Miquel Pascual, de la Universitat de Lleida, també ha tractat aspectes claus a tenir en compte per a portar a terme una correcta fertirrigació, explicant aspectes del sòl, els equips i les instal·lacions de fertirrigació, així com els estadis i cicles del propi cultiu.

Els 25 viticultors assistents han pogut participar en una taula rodona per resoldre dubtes sobre el maneig de la fertirrigació, les incompatibilitats dels fertilitzants, el maneig de sòls salins i d’altres aspectes.

Aquesta jornada ha estat organitzada per l’Oficina del Regant (EA Tàrrega) amb l’IRTA, la Universitat de Lleida, la Comunitat de Regants del Segarra Garrigues i l’ADV Vall del Corb. També ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Verdú.

 

Informació relacionada