SANITAT VEGETAL | 04/05/2008  Ruralcat

Consulta les fitxes de la tuta del tomàquet Tuta Absoluta (Meyrik)

El Servei de Sanitat Vegetal del DAR, a través de RuralCat, publica dos fulls informatius sobre la plaga de la tuta del tomàquet Tuta Absoluta (Meyrik), dirigits especialment als productors i proveïdors d'aquesta hortalissa.

Tomàquet afectat per la plaga

Font: DAR

La Tuta absoluta, és un microlepidòpter de la família Gelechiidae considerat una de les principals plagues del cultiu de tomàquet del continent sud-americà. També està citada en cultius de patata, pebrot i albergínia on els danys no són tan importants. Fins a l¿estiu de 2007 no es coneixia la seva presència a Europa. La primera cita és a Torreblanca (Castelló) al mes de juny i dos mesos després ja es localitzen les primeres plantacions de tomàquet afectades al sud de Catalunya (Alcanar). Les fitxes informatives sobre la plaga inclouen diferents apartats:

  • Plantes hostes
  • Simptomatologia i danys
  • Descripció i biologia
  • Mesures de control i lluita
  • Actuacions en les explotacions

Podeu consultar tota la informació sobre la tuta del tomàquet a l'apartat de fulls informatius fitosanitaris d'altres conreus que trobareu a l'apartat de Sanitat Vegetal de RuralCat, englobat dins de la secció Informació tècnica. Amb l'objectiu de determinar la distribució d'aquesta plaga, el DAR ha establert una xarxa de seguiment, en col·laboració amb les Agrupacions de Defensa Vegetal (ADV), amb trampes amb feromona sexual.