SANITAT VEGETAL | 23/12/2011  RuralCat/Agència SINC

Troben un mètode eficaç i natural que mata al morrut roig

Investigadors de la Universitat d'Alacant han trobat una manera de controlar la plaga del morrut roig a través del fong Beauveria bassiana, que el mata almenys tres mesos després de la seva aplicació. Aquest fong mata al morrut roig amb la mateixa eficàcia durant tot l'any, no necessita aigua per la seva aplicació ni maquinària especialitzada. Al no necessitar aigua, evita que proliferin altres fongs que podrien matar a la planta. A més a més no és tòxic pels humans ni perjudica la fauna associada a les palmeres. Berenice Güerri, autora del treball ha identificat aquest fong com a una possible solució a la plaga, ja que afirma que "aquest nivell d'especificitat no es troba en els químics".

morrut_cont_23122011

Peu de foto: Exemplar de morrut roig. Font: Universitat d'Alacant.

Després d'una sèrie de proves s'ha avaluat la seva alta eficàcia contra els diversos estats de la plaga i s'ha comprovat la seva alta persistència. Els valors afegits que s'han detectat fan que el control del morrut roig sigui una realitat propera i, sobretot, sostenible.
Un dels principals problemes és la detecció precoç de la plaga, per això caldria una eina que permetés quantificar el dany i associar-lo a un tipus d'actuació concreta. Avisen també que cal estar molt pendent dels símptomes inicials per poder detectar a temps la presència de la plaga.

Informació relacionada