BALANÇ ANUAL | 02/01/2012  RuralCat/FIAB

La indústria alimentària manté la seva xifra de negoci al 2011

La indústria de l'Alimentació i Begudes tanca el 2011 amb una facturació total de 80.700 milions d'euros, la qual cosa suposa un 0,04% més que l'any anterior, segons el darrer Baròmetre del Sector elaborat per la Federació Espanyola de les Indústries de l'Alimentació i Begudes (FIAB). El document assenyala que l'ocupació s'ha reduït en termes absoluts i destaca la importància de les exportacions.

aliments02012012cont.jpg

El baròmetre destaca que les exportacions han estat un factor clau per al sector, que pateix un apaivagament al mercat intern. Entre el gener i l'agost van registrar un creixement del 12.5%, fins a superar els 12 milions d'euros. Xifra que fa que aquest sector sigui un dels pocs amb una balança comercial positiva, amb un saldo positiu per a la compravenda exterior de 933 milions d'euros. En aquest sentit, el secretari general de la FIAB, Horaci González Alemany, ha advertit que malgrat que els països de la UE segueixen reunint pràcticament el 80% de les exportacions, és necessari estar atents als nous mercats com els de la Xina o el Brasil, on l'entrada de nous productes creix ràpidament, amb taxes del 82% i 74% respectivament. González Alemany també ha afegit que "dos importants mercats de les nostres exportacions, EUA i Japó, han alentit la seva demanda de productes espanyols durant els sis primers mesos de l'any ".
Pel que fa a l'Índex de Producció Indústrial (IPI) de l'alimentació, l'exercici tancaria amb una retallada al desembre del 3,26% en relació amb el mateix mes del 2010, com a escenari més probable, mentre que per a les begudes aquest retrocés interanual es situaria en el 9,63% en el mateix període.
Finalment, el baròmetre assenyala que l'ocupació s'ha reduït en termes absoluts durant el tercer i quart trimestre de l'any, amb caigudes del 0,65% i del 1,64% respectivament. D'aquesta manera es produiria un descens del 3,73% en el nombre d'empleats del sector a finals d'any.

Informació relacionada