DOSSIER TÈCNIC | 06/04/2018  RuralCat

L’apartat de Dossiers Tècnics de RuralCat registra més de 200.000 descàrregues

La Biblioteca de la revista "Dossier Tècnic" de RuralCat alberga gairebé cent monogràfics d’aquesta publicació del Departament d’Agricultura. Els darrers vuit anys els usuaris han fet més de 200.000 descàrregues a través del portal.

El Dossier Tècnic va néixer l’any 2005 com una nova línia editorial del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), amb un caràcter monogràfic i amb l’objectiu d’apropar la recerca i la innovació que es fa a la universitat, els centres tecnològics i l’administració a l’empresa agrària i a la indústria alimentària o forestal.

Fins ara s’han publicat 89 números de Dossier Tècnic, amb la participació de més de 400 autors experts en la matèria (professionals del mateix Departament, de l’IRTA, professors i investigadors universitaris, professionals d’altres centres i del sector privat) i més de 370 articles publicats amb rigor científic-tècnic però, alhora, amb un llenguatge planer i proper per a tot tipus de públic.

Pel que fa als temes tractats, no només destaquen els relacionats amb el sector agrari i forestal sinó que també s’han exposat d’altres com, per exemple, el sector pesquer, el desenvolupament rural o la indústria agroalimentària.

Per altra banda, a la contraportada s‘han publicat 76 entrevistes amb persones relacionades amb l’activitat descrita dins del dossier i procedents normalment del sector privat: pagesos, ramaders, restauradors, apicultors, presidents de cooperatives, tècnics, representants d’associacions, etc.

 

El Dossier Tècnic a RuralCat

 

A RuralCat podreu trobar, consultar o descarregar qualsevol dels exemplars de la revista, des del primer número fins l’últim. També trobareu diferents reculls: del núm. 1 al 25, del núm. 26 al 37 (format e-book 1a Part), del núm. 38 al 50 (format e-book 2a Part), i el recull del núm. 51 al 67.

Així mateix, i per atendre l’interès que la publicació desperta en el públic no català, també es poden consultar alguns monogràfics en castellà (31) i anglès (6).

Els darrers vuit anys, l’apartat de Dossiers Tècnics ha ofert més de 150.000  descàrregues dels Dossiers en català i al voltant de 56.000 en castellà.

Com a dada curiosa, la revista que ha tingut més descàrregues ha estat el Dossier Tècnic dedicat a l’helicicultura, que ha tingut més de 11.000 descàrregues en català i 15.000 en castellà. També han estat molt populars: “La producció de formatges a Catalunya”,  “Races autòctones (I)”  i “Races autòctones (II)”.

 

 

Informació relacionada