DOSSIER TÈCNIC | 29/12/2009  RuralCat

Millores tècniques en viticultura

El Departament d'Agricultura publica un nou dossier tècnic dedicat, aquest cop, a les millores tècniques en viticultura, on reflecteix els avenços en conducció i poda, el comportament de clons de Garnatxa negra i assaig d'aplicació d'aigua controlada.

Portada Dossier Tècnic

Font: DAR

En la presentació del dossier, el director general de l'Incavi, Oriol Guevara, ens presenta la feina duta a terme per l'Agustí Villarroya al capdavant del seu equip de l'NCAVI i del DAR juntament amb cellers, viticultors i enòlegs de la geografia catalana al llarg dels últims anys.

Capítols del dossier

El dossier tècnic sobre millores tècniques en viticultura conté els següents apartats:
  • Conducció i poda aplicada al Chardonnay segons el destí de la producció.

  • Comportament de clons de Garnatxa negra a la DO Montsant.


  • Assaig d'aplicació controlada d'aigua a la Garnatxa negra en les condicions de la DO Empordà.


  • Entrevista.
El dossier està destinat a tos aquells a qui interessi la vinya i el vi del nostre país, ja que hi trobarà informació molt valuosa per aquesta producció. Al capítol final es publica una entrevista a Francesc Blanch, , Enginyer Tècnic Agrícola i president de la Cooperativa de Capçanes, al Priorat.