NOVETAT ADMINISTRATIVA | 11/01/2010  RuralCat

Neix l'Oficina Virtual de Tramitació

La Generalitat de Catalunya ha posat en marxa l'Oficina Virtual de Tràmits (OVT), un portal que agrupa i informa sobre més de 1.000 tràmits de l'Administració catalana dirigits a les empreses i als ciutadans. El Departament d'Agricultura està present a la nova Oficina amb més de 150 tràmits, xifra que el converteix en el sector més representat de l'administració.

Oficina Virtual de Tramitació

Oficina Virtual de Tramitació. Font: OVT

Just a l'entrar a l'Oficina Virtual de Tràmits trobaràs un espai dedicat als temes més destacats on s'han inclòs tots els tràmits sobre "Agricultura, Ramaderia i Pesca" classificats en 11 categories:
  • Agricultura, Alimentació, Apicultura, Indústria agroalimentària, Infraestructures rurals, Maquinària agrícola, Pesca i aqüicultura, Promoció de la producció, Ramaderia, Sanitat animal i Sanitat vegetal.

Apropar l'Administració al ciutadà

L'OVT pretén apropar l'Administració al ciutadà i convertir-se en una eina per resoldre tant drets com deures de les persones. Amb aquest nou sistema, la ciutadania pot localitzar de manera més senzilla els tràmits de la Generalitat, que fins ara estaven dispersos en diversos webs i plataformes. El portal permet fer cerques als directoris per temes, per Departament o buscar ajuts a través de cerques guiades. En el cas de les empreses, a l'apartat "Què fer quan?" hi ha disponibles uns tutorials per a informar sobre què cal fer quan es vol crear una cooperativa, una societat limitada o bé quan una persona es vol fer autònom.

Carpeta personal de tràmits

Una altra de les novetats que ofereix el portal és la carpeta personal de tràmits, on el ciutadà pot trobar les dades de totes les gestions efectuades i l'estat en què es troben. S'accedeix a la carpeta personal amb la signatura digital a través del certificat idCat, el DNI electrònic o qualsevol altre emès per les autoritats reconegudes. La carpeta permet, a més, escollir les dades de contacte (telèfon mòbil, comptes de correu, adreces postals) que els ciutadans volen utilitzar per comunicar-se amb l'Administració de la Generalitat.

L'OVT contribuirà a augmentar la competitivitat de les empreses

Durant el discurs de presentació del nou portal, el president de la Generalitat, José Montilla, ha assenyalat que l'Oficina Virtual de Tramitació (OVT) vol ser una eina de lluita contra la crisi econòmica perquè reduir el temps de tramitació administrativa fa les nostres empreses més competitives. El president també ha destacat que es tracta "d'un dels projectes emblemàtics de l'estratègia de modernització de l'administració a Catalunya" i suposa "un primer pas cap a la finestreta única".