POLÍTICA EUROPEA | 12/01/2010  DAR

Catalunya tindrà un paper destacat durant la presidència espanyola de la UE

El conseller d'Agricultura, Joaquim Llena, es va reunir amb la ministra de Medi Ambient, Medi Rural i Marí, Elena Espinosa, per tal de coordinar el paper de Catalunya com a representant de les comunitats autònomes (CCAA) espanyoles durant els sis mesos de presidència espanyola de la Unió Europea (UE).

El conseller Llena i la ministra Espinosa durant la reunió a Madrid

El conseller Llena i la ministra Espinosa durant la reunió a Madrid. Font: DAR

La trobada d'ambdós representants va servir per fixar la data de la reunió de treball, prevista el mes de gener, amb tots els consellers autonòmics per establir el calendari d' aquest semestre i concretar els cinc grups de treball previstos:
  • Política Agrària Comuna (PAC)
  • Competivitat
  • El sector agroalimentari i el seu paper estratègic
  • La dona en el món rural
  • Altres temes sectorials
A més, també es va decidir que en el proper mes de febrer es presentarà a Barcelona el document de la UE sobre el futur de la pesca.

Representant de les CCAAA espanyoles a Brussel·les

Durant aquest primer semestre de 2010, Catalunya representarà les CCAA espanyoles en els Consells de Ministres d'Agricultura i Pesca de la Unió Europea i en els grups de treball sectorials del Consell. Catalunya pren el relleu de Castella i Lleó, que ha assumit aquest paper en el segon semestre de 2009, coincidint amb la presidència espanyola de la UE. Com a representant de les comunitats autonòmiques espanyoles, el conseller Llena assistirà als Consells de Ministres d'Agricultura i Pesca de la UE un cop al mes.

Propers passos

En la primera reunió, prevista pel 18 de gener, la ministra Espinosa té previst exposar el programa de la presidència per aquest àmbit, així com obrir el debat sobre com s'ha de millorar el funcionament de la cadena alimentaria. En els següents consells està previst debatre sobre qüestions com els instruments de gestió de mercat en la PAC del futur, les normes de benestar animal, la situació del sector lacti, així com diferents reglaments sobre el sector pesquer. A més, el DAR ha plantejat com a àmbits prioritaris per aquest període de presidència espanyola les energies renovables, l'educació, la recerca i el desenvolupament empresarial.