ACORD DE FUSIÓ | 07/02/2010  DAR

Catalonia Qualitat i Asofruit s'uneixen per enfortir el sector fructícola català

Després de diverses reunions de treball, les juntes directives de Catalonia Qualitat i Asofruit han acordat fer un pas endavant i començar a establir les bases per unificar-se en un únic ens. Durant la reunió, celebrada en el marc de la fira Fruit Logística , a Berlín, el conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, va tenir un paper catalitzador per tal que aquesta iniciativa prosperés.

Reunió dels representants de Catalonia Qualitat, DAR i Asofruit

Reunió dels representants de Catalonia Qualitat, DAR i Asofruit Font: DAR

D'aquesta manera a la reunió es va acordar crear una junta formada per tres representants de cada entitat, un representant extern i un membre del Departament d'Agricultura, que serà la directora general d'Agricultura i Ramaderia, Rosa Cubel.

"Fita històrica pel sector"

Aquesta junta serà l'encarregada de definir l'estructura de la futura entitat per tal que a mitjans del mes de març es puguin concretar les característiques del nou ens i aquesta ja pugui començar a funcionar. Segons el conseller Llena, "s'ha assolit una fita històrica en el si del sector fructícola, ja que a través d'aquest acord es podran establir criteris comuns entre productors i comercialitzadors, fet que suposarà una major concentració de la oferta de cadascuna de les varietats de fruita i unes millors perspectives de negoci".