DESENVOLUPAMENT RURAL | 10/02/2010  RuralCat/MARM

"Futurs emprenedors", un projecte per inculcar l'esperit empresarial entre els joves

El Grup de Desenvolupament Rural Vall de l'Alt Guadiato ha posat en marxa el projecte interregional "Futurs emprenedors" amb l'objectiu d'inculcar l'esperit empresarial entre els joves que cursen ensenyament primari en el medi rural.

Nena jugant al camp

Nena jugant al camp

Aquesta iniciativa neix amb la idea de fomentar el sentit de creativitat i innovació entre els estudiants i aconseguir una major diversificació de l'economia a les zones rurals, mitjançant la creació de noves i petites empreses, reduint la dependència laboral de la població de les grans empreses a les zones comarcals.

Objectius del projecte

El projecte de cooperació, que es desenvoluparà a Andalusia, Catalunya i Castella i Lleó, se centra en el procés de creació d'empreses, la qual cosa suposarà per a molts estudiants una primera experiència al món laboral i l'oportunitat de desenvolupar dots de direcció, supervisió i lideratge. Pels impulsors del projecte "Futurs emprenedors" aquesta iniciativa també pretén:
  • Fomentar la confiança en si mateixos i la capacitat de resoldre problemes concrets.

  • Sensibilitzant-los alhora sobre els reptes del desenvolupament rural, fomentant l'autoocupació individual i col·lectiva entre els més petits perquè aprenguin com aprofitar i explotar els recursos del món rural.

Problemes, decisions i treballar en equip

D'aquesta manera, els estudiants que participin en aquesta escola d'empreses produiran una nova varietat de productes i serveis, i de manera pràctica i divertida contribuiran a la difusió de coneixements sobre el sistema financer i el foment de la cultura financera en els nens. Finalment es plantejarà un concurs d'idees, en el que les escoles duran a terme un estudi de la idea d'empresa amb l'objectiu que els alumnes de primària aprenguin a resoldre problemes, prendre decisions, i treballar en equip. Amb el concurs i la creació de les "seves" empreses, els nens podran entendre nous conceptes com a benefici, pèrdues o inventari. El Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí (MARM), a través de les Direcció General de Desenvolupament Rural, ha aprovat la posada en marxa del projecte "Futurs emprenedors" subvencionant-lo amb 256.000 euros.