Què valorem més a l'hora de comprar el pa?
Quins aspectes valorem més quan anem a la fleca a comprar el pa? Segons l'estudi monogràfic "Consum de Pa", elaborat per l'Observatori de Consum i Distribució Alimentària del MARM, la cocció, el sabor i la qualitat són els aspectes principals que ens fan decidir els consumidors entre els diferents tipis de pa que existeixen al mercat.

Varietats de pa. Font: MARM
En general, els enquestats consideren que el pa constitueix una part molt important de la dieta mediterrània i es mostren molt satisfets amb les varietats de pa que podem adquirir avui en dia. A més, les dades confirmen que la barra, pistola o vienesa, la baguet i el pa integral o amb fibres son les varietats que més es consumeixen, preferentment els homes durant l'hora de dinar o sopar.
Hàbits de consum
L'estudi monogràfic també destaca que la meitat de les llars consumeix una barra de pa al dia, mentre que un 7,2% consumeix barra i mitja i un 21,4% dues barres. En total, la freqûència de compra mitjana de pa és de 19 dies al mes. Per escollir l'establiment de compra, els consumidors espanyols prefereixen adquirir el pa en els forns més propers a la seva llar o lloc de feina, en els que tenen confiança en el venedor o saben de la qualitat dels productes. L'informe, basat en 1.001 entrevistes i 2 reunions de Grup amb consumidors, reflecteix que la majoria dels ciutadans consumeix el pa fresc, el mateix dia en què l'adquireixen, mentre que el 20 per cent consumeix una part el mateix dia de la compra i congela la resta.Informació relacionada
- RECERCA Es signa el conveni de creació de l'Institut Tecnològic del Pa
- RECERCA Es signa el conveni de creació de l'Institut Tecnològic del Pa
- I + D El CeRPTA de la UAB elabora un nou pa sense gluten
- I + D El CeRPTA de la UAB elabora un nou pa sense gluten
- I + D El CeRPTA de la UAB elabora un nou pa sense gluten
- R + D Descobert un nou complex enzimàtic que facilita l¿elaboració del pa
- R + D Descobert un nou complex enzimàtic que facilita l¿elaboració del pa
- NOUS ALIMENTS El CSIC desenvolupa un pa d¿arròs per celíacs
- R+D Un pa integral amb bifidobacteris millora l'absorció de nutrients
- Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí (MARM)
- Observatori de Consum i Distribució Alimentària del MARM
- Monogràfic sobre el consum de pa a Espanya