PAE | 14/02/2010  DAR

Els aliments ecològics europeus ja tenen nou logotip

La Comissió Europea ja té un nou logotip pels aliments ecològics, una "eurofulla" dissenyada per Dusan Milenkovic, un estudiant alemany que ha guanyat el concurs convocat fa dos mesos per la UE per escollir el nou símbol ecològic.

L'Eurofulla, el nou logotip per a l'alimentació ecològica europea

L'Eurofulla, el nou logotip per a l'alimentació ecològica europea. Font: CE

L'"Euro-fulla" guanyadora mostra les estrelles de la UE en forma de fulla sobre un fons de color verd. Es tracta d'un signe molt senzill amb dos missatges clars: Naturalesa i Europa.

 

Quan serà obligatori?

 

Des de l'1 de juliol de 2010, aquest nou logo ecològic europeu serà obligatori en tots els productes ecològics envasats produïts en qualsevol dels Estats membres de la UE, mentre que serà optatiu en etiquetatge des productes ecològics importats. A més d'aquest logo europeu, la normativa també preveu que altres logotips, privats, regionals o nacionals puguin aparèixer en l'etiquetatat dels aliments ecològics. En aquest sentit, la normativa europea que regula la producció agroalimentària ecològica serà modificada en les pròximes setmanes per introduir el nou logo en un dels seus annexos.

 

"Logotip que tothom serà capaç d'identificar"

 

La Comissària d'Agricultura i Desenvolupament Rural i responsable de la selecció d'aquest nou logotip, Mariann Fischer Boel, va dir que "estic encantada de que ara tinguem un nou logotip de la UE per als aliments ecològics", considerant que "aquest exercici ha augmentat la visibilitat dels aliments ecològics i ara tenim un logotip que tothom serà capaç d'identificar". El logotip guanyador ha estat el resultat d'un concurs europeu obert a tots els estudiants d'art i disseny. Les gairebé 3.500 propostes presentades van ser examinades per un jurat de renom internacional. Els tres millors logotips es van pujar al web de la Comissió Europea i es van sotmetre a una votació oberta en línia que va concloure el passat dia 31 de gener de 2010. Els tres guanyadors rebran premis de 6.000, 3.500 i 2.500 euros.