SEGELLS DE QUALITAT | 10/01/2010  DAR/RuralCat

Promouen els olis d'oliva amb DOP als restaurants de Barcelona

Una campanya vol promoure el consum als restaurants d'olis d'oliva de les cinc Denominacions d'Origen Protegida que hi ha a Catalunya. La iniciativa ha estat engegada pel Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, i la Federació Intercomarcal d'Hostaleria i Restauració (FIHR) de la província de Barcelona.

Oli del Baix Ebre-Montsià

Oli del Baix Ebre-Montsià

En concret, la campanya consistirà en la distribució, a 85 restaurants, de 1.000 setrills amb cinc ampolles de 1/4 de litre d'oli d'oliva verge extra corresponent a les cinc DOP de Catalunya (Oli de Terra Alta, les Garrigues, Siurana, Oli de l'Empordà i Oli del Baix Ebre-Montsià) i de material imprès editat expressament per aquesta campanya. Els establiments que promocionaran els olis són de gama mitjana o alta amb menús entre 10-20 euros o superior. Territorialment, estan distribuïts de la següent manera: 9 restaurants a l'Alt Penedès, 13 a l'Anoia, 9 al Bages, 17 al Baix Llobregat, 4 al Barcelonès, 3 al Garraf, 5 a Osona i 25 al Vallès Occidental. Aquesta campanya forma part del conveni de col·laboració entre el DAR i la FIHR per realitzar accions encaminades a la promoció dels productes agroalimentaris amb distintius d'origen i de qualitat en el sector de la restauració.