SECTOR VITIVINÍCOLA | 17/01/2012  RuralCat/DAAM

El DAAM adjudica 275 hectàrees de drets de nova plantació de vinya

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) ha adjudicat 275 hectàrees de drets de nova plantació de vinya, en base a les sol·licituds presentades a la convocatòria que es va realitzar per a la campanya 2011-2012.

vinya_cont_11_04_11.jpg

Aquesta convocatòria establia la concessió i repartiment de drets nova plantació de vinya per una superfície màxima de 450 hectàrees, distribuïts en un màxim de tres hectàrees per sol·licitant, que havia de complir la condició de ser persona física entre 18 i 39 anys que s’ha incorporat a l’activitat agrària com a titular d’explotació agrària prioritària, segons la resolució AAM/2154/2011, de 14 de setembre.
Les comarques on s’han presentat sol·licituds han estat les següents: Alt Camp, Alt Empordà, Alt Penedès, Anoia, Baix Penedès, Conca de Barberà, Priorat, Tarragonès, Terra Alta i Urgell. El 84% de la superfície sol·licitada s’ha concentrat a les comarques de Terra Alta, Alt Camp, Alt Penedès i Urgell.
Aquesta concessió representa un impuls important per a l’establiment de noves plantacions de vinya per a joves a les principals comarques vitícoles.