FORMACIÓ | 18/01/2012  RuralCat/DAAM

Emprenedoria en vaquí de llet (2a. edició): sessió pública d'informació

El pròxim 9 de febrer, a partir de les 11 del matí, tindrà lloc a l'Escola de Capacitació Agrària Forestal (ECAF) de Santa Coloma de Farners la presentació de la segona edició de l'emprenedoria en vaquí de llet que el Departament d'Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), juntament amb la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), tenen previst de començar el pròxim mes de març de 2012.

vaques_011010cont.jpg

 L'objectiu de la sessió informativa és exposar el projecte d'aquesta emprenedoria i alhora conèixer els ramaders que hi estan interessats per a posteriorment seleccionar els emprenedors que en formaran part d'acord amb la informació que es recollirà durant la sessió.

Per a qualsevol informació complementària o per confirmar l'assistència a aquesta sessió informativa, us podeu posar en contacte amb en Carles Pedrós Bonjorn mitjançant el correu electrònic carles.pedros@gencat.cat o el telèfon 973 31 07 15.
 

Informació sobre els cursos d'emprenedoria

 
 L'objectiu dels diversos cursos d'emprenedoria és aportar els coneixements i les experiències necessàries perquè els joves empresaris agraris puguin desenvolupar els seus projectes amb garanties de futur i viabilitat.
 La metodologia d’aquests cursos és activa, defuig les classes magistrals i es basa en sessions específiques amb ponents que són coneixedors i especialistes de cada matèria. També s’organitzen visites i viatges tècnics a explotacions del sector on poder conèixer diferents realitats i maneres de fer avançar els projectes. La seva programació també inclou taules rodones, grups de treball i debats per intercanviar experiències i sumar voluntats que ajudin a trobar la millor manera de concretar una idea. Amb tot, cal destacar el valor intangible de la cooperació entre emprenedors amb projectes similars, que dóna un valor afegit important a la formació rebuda.
 Les emprenedories tenen un programa de 280 hores lectives, que es desenvolupa en quatre àmbits: la formació personal (40 hores), la gestió tecnicoeconòmica (115 hores), la producció específica del sector (70 hores, incloent visites i viatges tècnics) i l’àmbit de l’empresa (55 hores que inclouen informació sobre normativa i comercialització).
 Habitualment, el curs es fa un dia a la setmana, durant tres setmanes al mes, de 10 a 14 h i de 15 a 17 h. El dinar té lloc a l’ECA mateixa, i és flexible d’acord amb les necessitats de les persones inscrites.
 Un cop finalitzada cada emprenedoria, s’imparteixen els seminaris d’emprenedoria per poder aprofundir en aquells temes específics que desitgin tractar els emprenedors i alhora per mantenir el contacte del grup i continuar formant-los per adaptar-se als canvis que s’originen al sector.
 

Les emprenedories realitzades fins a la data

  • Porcicultura, que es va dur a terme dins el Pla pilot FCAC i va finalitzar l'any 2008.
  • Fructicultura, que es va dur a terme a l'ECA d'Alfarràs i va finalitzar l'any 2009.
  • Vitivinicultura i cellerisme, que es va dur a terme a l'ECA de l’Empordà i va finalitzar l'any 2009.
  • Viticultura, que es va dur a terme a l'ECA Màs Bové i va finalitzar l'any 2009.
  • Porcicultura II, que es va dur a terme a l'ECA de Tàrrega i va finalitzar l'any 2010.
  • Olivicultura, que es va dur a terme a l'ECA de les Borges Blanques i va finalitzar l'any 2010.
  • Viverisme, que es va dur a terme a l'ECA de Santa Coloma de Farners i va finalitzar el desembre de 2010.
  • Producció agrària ecològica, que es va dur a terme a l'ECA de Manresa i va finalitzar a l’abril de 2011.
  • Fructicultura II, que es duu a terme a l'ECA de l’Empordà. Finalitzarà el 2n semestre de 2012.
  • Vaquí de llet, que es duu a terme a l’edifici “El Sucre” de Vic. Finalitzarà el 2n semestre de 2012.
  • Fructicultura III, que es duu a terme a l'ECA d’Alfarràs. Finalitzarà el primer semestre de 2013.