SANITAT ANIMAL | 19/01/2012  RuralCat/DAAM

EL DAAM registra 30 comarques sense prevalença de tuberculosi i brucel·losi bovina

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) ha fet pública la llista de comarques de Catalunya amb prevalença 0% de tuberculosi i brucel·losi bovina del 2010, com publicava el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC núm. 6044 de 13/01/2012).

vaques180112.jpg

Font: DAAM.

30 de les 41 comarques de Catalunya apareixen en aquest llistat: Alt Camp, Alt Penedès, Alta Ribagorça, Anoia, Bages, Baix Camp, Baix Ebre, Baix Empordà, Baix Llobregat, Baix Penedès, Conca de Barberà, Garraf, Garrigues, Garrotxa, Gironès, Maresme, Montsià, Pla de l'Estany, Pla d'Urgell, Priorat, Ribera d'Ebre, Segarra, Segrià, Selva, Tarragonès, Terra Alta, Urgell, Val d'Aran, Vallès Occidental i Vallès Oriental.

D'altra banda, el DAAM també ha publicat una resolució per la qual s'aprova i es dóna publicitat a les condicions per a l'obtenció, manteniment, supressió, pèrdua i recuperació de la qualificació sanitària de la tuberculosi i la brucel·losi bovina de les explotacions d'engreix de bestiar boví a Catalunya.