El PATT 2012 recull més de 800 actuacions
El PATT 2012 preveu un total de 899 actuacions, de les quals 640 són activitats puntuals (jornades tècniques, jornades de referència, seminaris i jornades de camp) i 259 són activitats continuades (actuacions de recerca aplicada i investigació). Inclou actuacions pròpies de 40 sectors econòmics diferents i s'elabora anualment per la Comissió Coordinadora de Transferència Tecnològica (CCTT, Ordre ARP/308/2003, de 2 de juliol) d'acord amb les necessitats i les propostes d'entitats, institucions i empreses del sector agrari i agroalimentari.
L’actual edició del Pla Anual de Transferència Tecnològica es caracteritza per la presència significativa d’actuacions en els àmbits següents:
- Agricultura
- Ramaderia
- Indústries agroalimentàries
- Forestal
- Pesca i aqüicultura
- Producció agrària ecològica
- Agroturisme i desenvolupament rural
- Jardineria i plantes ornamentals
- Gestió empresarial
- Reg
- Estalvi i eficiència energètica
- Varietats tradicionals i races autòctones
- Medi natural i biodiversitat
- Qualitat i comercialització
- Benestar animal
La col·laboració entre les diferents unitats del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) amb entitats com l’IRTA, l’INCAVI o el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya ha anat en augment en les darreres edicions. També destaca la vinculació en la proposta i execució d’activitats de les Escoles de Capacitació Agrària del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, de les organitzacions professionals i de caire associatiu i de les cooperatives agràries, entre altres.
Cal remarcar el paper del PATT en la integració d’entitats i organismes. El PATT actua com a pol d’encontre dels diferents agents vinculats al sector agroalimentari i forestal de Catalunya, possibilitant, així, la consolidació de relacions i reconeixement entre ells de manera continuada, unificant i coordinant esforços i recursos per a una major eficàcia i eficiència en la generació i transmissió del coneixement.
A Catalunya, el sector agrari, agroindustrial i rural té una activitat dinàmica i consolidada en els àmbits de la recerca, el desenvolupament i la innovació (R+D+I), en els quals participen activament centres de recerca, universitats, empreses i administracions vinculades al sector.
El DAAM, juntament amb la Fundació Centre UdLIRTA, col·laboren en la definició i la redacció d’un Pla estratègic interdepartamental R+D+I pel sector agrari, agroalimentari, rural i forestal de Catalunya. Un pla estratègic del Govern de la Generalitat de Catalunya que, tal com es va resoldre en el debat de Pla estratègic interdepartamental R+D+I agroalimentari i rural de Catalunya.